Μία συνταγή πολύ εύκολη, χωρίς ζωικά και χωρίς ψησίμο!
Jump to Recipe
Σας έχουμε για σήμερα μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για το πρωινό σας. Ιδανική για πολυάσχολους γονείς και πιεσμένα πρωινά, όπου η προετοιμασία γεύματος φαντάζει άθλος. Το ετοιμάζουμε μέσα σε 5 λεπτά, απλώς ανακατεύοντας όλα τα υλικά και δεν χρειάζεται ψήσιμο! Χρειάζεται μόνο λίγο χρόνο στο ψυγείο, ιδανικά όλο το βράδυ και έτσι το πρωί, ανοίγουμε το ψυγείο και έχουμε έτοιμο το πρωινό μας! Οι πιο έμπειροι, θα έχετε ήδη καταλάβει πως σας μιλώ για το κλασικό overnight oats, στα ελληνικά δεν ξέρω πως να το ονομάσω, θα το πω… βρώμη του μεσονυχτίου! Αν έχετε προτάσεις για ονόματα, παρακαλώ…
Τι κάνει τη δική μας βρώμη του μεσονυχτίου ξεχωριστή; Το φθινοπωρινό υλικό, που προσφέρει τη γλυκάδα του και τα αρώματα της εποχής! Δεν είναι άλλο από την αγαπημένη μας, κολοκύθα! Είναι και το μοναδικόο υλικό όπου χρειάζεται μαγείρεμα αλλά αυτή την εποχή θα δείτε τόσες συνταγές με κολοκύθα, επομένως όταν θα σας περισσέψει λιγάκι… ελάτε να κάνετε αυτή την πολύ εύκολη συνταγή!

Υλικά:
- Πορτοκαλί κολοκύθα: Οφείλει το όμορφο πορτοκαλί της χρώμα στο β-καροτένιο, φυτοχημικό συστατικό με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Αποτελεί πλούσια πηγή βιταμίνης Α βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β2. Επίσης, είναι πλούσια σε ασβέστιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, μαγγάνιο και φώσφορο. Για τη συγκεκριμένη συνταγή, θα χρειαστούμε πουρέ κολοκύθας. Πωλείται και έτοιμος, αλλά εγώ τον φτιάχνω μόνη, αλέθοντας βρασμένη κολοκύθα. Διατηρείται γύρω στις 4-5 μέρες στο ψυγείο. Αν δεν την βράσω, μπορώ να την κόψω σε κομμάτια και να τη διατηρήσω στην κατάψυξη.
- Φυτικό γάλα: Χρησιμοποιώ σόγιας πάντα αλλά γίνεται με ό,τι γάλα έχετε.
- Φυτικό γιαούρτι: Χρησιμοποιώ σόγιας, μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιήσετε ό,τι γιαούρτι έχετε. Προσοχή μόνο, γιατί τα πιο πολλά φυτικά γιαούρτια έχουν ζάχαρη.
- Νιφάδες βρώμης: Προτιμώ βιολογική, για την απουσία της γλυφοσάτης. Μία πολύ θρεπτική τροφή, με καλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης πολύ απορροφητική και άκρως απαραίτητη για τη συνταγή. Έχω δοκιμάσει και με άλλες νιφάδες αλλά δεν είχα το ίδιο αποτέλεσμα.
- Σπόροι τσία: Πλούσιοι σε ω3 λιπαρά, ασβέστιo, σίδηρο, πρωτεΐνες και πολλά άλλα! Στη συνταγή αυτή, είναι απαραίτητοι χάρη στην υδρόφιλη ιδιότητά τους. Μπορούν να απορροφήσουν πάνω από 12 φορές το βάρος τους, γεγονός που βοηθάει στην κρέμα μας να πήξει.
- Φυστικοβούτυρο: Μπορείτε να βάλετε και κάποιο άλλο βούτυρο καρπών. Το έχω κάνει και με ταχίνι και ταίριαξε πολύ ωραία.
- Μπαχαρικά: Κανέλα ταιριάζει υπέροχα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και λίγο γαρύφαλλο ή μοσχοκάρυδο.

Pumpkin Overnight Oats
Course: ΠρωινόDifficulty: Εύκολο2
μικρά βαζάκια10
minutes5
hoursυλικα:
100 γρ. πουρές κολοκύθας
50 γρ. φυτικό γιαούρτι
30 γρ. νιφάδες βρώμη
65 ml. φυτικό γάλα
2 κ.σ. σπόροι τσία
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
Κανέλα
εκτελεση:
- Βράζω την κολοκύθα και αλέθω 100 γραμμάρια στο μούλτι μαζί με το γιαούρτι και το φυστικοβούτυρο.
- Μεταφέρω σε ένα μπολ και βάζω το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω καλά.
- Επειδή το μείγμα θα σφίξει αρκετά, το μεταφέρω στο μπολάκι που θα το σερβίρω και το βάζω στο ψυγείο.
- Το αφήνω 4-5 ώρες ή ιδανικά, όλο το βράδυ.
- Όταν είναι έτοιμο, μπορώ να το γαρνίρω από πάνω με λίγα φρούτα, τριμμένους ξηρούς καρπούς, έξτρα βούτυρο καρπών, λίγο γιαούρτι ή και τίποτα.

[…] Αν θέλω να βράσω όση θα χρειαστώ για το ψωμάκι, χρησιμοποιώ 300 γραμμάρια. Μπορώ, όμως, να βράσω μεγαλύτερη ποσότητα και να την κάνω πουρέ, τον οποίο, είτε θα διατηρήσω στην κατάψυξη σε γύαλινα βαζάκια, είτε θα κάνω κάποια άλλη παρασκευή, όπως Pumpkin Overnight Oats. […]