Pancakes/ τηγανήτες Πρωινό

Baby choco γεμιστά pancake

Η συνταγή αυτή είναι χωρίς αυγά, χωρίς λάδι, ζάχαρη και μπορεί να γίνει και χωρίς γλουτένη!

Jump to Recipe

Είναι μία συνταγή που την είχα προαναγγείλει λίγες εβδομάδες πριν και ανυπομονούσα να μοιραστώ μαζί σας! Δεν θα πάρω τα εύσημα για την πρωτότυπη ιδέα, καθώς την είδα να κυκλοφορεί ευρέως στο Tik Tok, αλλά επειδή ακριβώς κυκλοφορεί και τόσο πολύ, δεν ξέρω και σε ποιον να δώσω τα εύσημα, γιατί είναι πραγματικά, ευφυέστατη! Πανκέικ, σε μίνι έκδοση γεμιστά με φετούλες μπανάνας! Η μπανάνα, μαλακώνει, όπως ψήνεται το πανκέικ και… καταλαβαίνετε! Και η φράουλα θα ταίριαζε τέλεια, αλλά αυτό θα θυμηθούμε να το δοκιμάσουμε σε μερικούς μήνες.

Θα μου πείτε τώρα, και τι έκανες εσύ; Αντέγραψες μία συνταγή και μας τη δίνεις; Όχι, θα σας πω, γιατί εννοείται ό,τι συνταγή έπεσε στα μάτια μου ήταν με αυγά! Επομένως, την έφερα στα μέτρα μας και την πήγα και ένα βήμα παραπέρα…γιατί με τι ταιριάζει τέλεια η μπανάνα; Με σοκολάτα!

Πάμε να δούμε τη συνταγή αναλυτικά, που είναι πανεύκολη και με μόνο 5 υλικά!

Υλικά:

  • Αλεύρι Ζέας: Το αποκαλούμε και αλλιώς αλεύρι από δίκκοκο σιτάρι. Είναι πρόγονος του ντίνκελ και λόγω της απουσίας του γονιδιώματος D, που υπάρχει στο κοινό αλεύρι, είναι πιο ανεκτό από άτομα με ήπια δυσανεξία στη γλουτένη. Περιέχει υψηλό επίπεδο πρωτεϊνών, φυτικών ινών, μαγνησίου και βιταμινών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά και αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Στην περίπτωση αυτή, παραλείψτε την έξτρα κουταλιά αλεύρι που σας έχω στην κάρτα της συνταγής.
  • Φυτικό γάλα: Χρησιμοποιώ πάντα σόγιας αλλά μπορείτε να βάλετε ό,τι έχετε, χωρίς ζάχαρη.
  • Χαρουπάλευρο: Από τα πιο αγαπημένα μου υλικά, με γλυκιά γεύση, πλούσιο σε ασβέστιο, κάνει τα πανκέικ μας σοκολατένια.
  • Μπανάνα: Αυτή είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις, που δε θα σας πω, “όσο πιο ώριμη, τόσο καλύτερα”. Γιατί δε θα την πολτοποιήσουμε αλλά θα την κόψουμε σε φετούλες. Θα μαλακώσει υπέροχα μέσα στη ζύμη και σε συνδυασμό με το χαρουπάλευρο, θα μας δώσει ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.
  • Μπέικιν πάουντερ: Το διογκωτικό της συνταγής μας. Αν αποφεύγετε τη γλουτένη, κυκλοφορούν στο εμπόριο και μπέικιν χωρίς γλουτένη.
  • Γλυκαντικό: Το χαρουπάλευρο, είναι από μόνο του γλυκό, επομένως δεν είναι απαραίτητο. Εγώ, όταν χρησιμοποιώ, βάζω μελάσα, που έχει και αυτή γεύση σοκολατένια και απογειώνει το αποτέλεσμα.

Γεμιστά baby pancake

Recipe by VeggieSharkCourse: PancakeCuisine: ΠρωινόDifficulty: Εύκολο
Τεμάχια

15

μικρά πανκέικ
Προετοιμασία

15

minutes
Ψήσιμο

15

minutes

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φλ. & 1 κ.σ. αλεύρι ζέας

  • 1 φλ. φυτικό γάλα

  • 1 μπανάνα

  • 2 κ.σ. χαρουπάλευρο

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Προαιρετικά: 1 κ.σ. μελάσα

εκτελεση:

  • Κόβω την μπανάνα σε φέτες, μέτριου πάχους.
  • Βάζω σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύω. Θέλω να έχω έναν παχύρευστο χυλό (δείτε το βίντεο της συνταγής).
  • Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, εγώ το έχω στο 5, από τις 9 σκάλες.
  • Ρίχνω μέσα στο μείγμα τις φέτες μπανάνας και ανακατεύω, να καλυφθούν με τον χυλό.
  • Με ένα κουτάλι, παίρνω ένα φετάκι μπανάνας με μείγμα πανκέικ και το μεταφέρω στο τηγάνι.
  • Μόλις δω πως αρχίσει να φουσκώνει και να κάνει τρυπούλες, το γυρίζω για να ψηθεί 1-2 λεπτά και από την άλλη μεριά.

Recipe Video

σημειωσεισ:

  • To βίντεο το βρίσκετε και εδώ.
  • Προτείνω να μην βάλετε όλες τις φέτες της μπανάνας μέσα στο μείγμα γιατί θα χαθούν και θα είναι δύσκολη η διαδικασία του “ψαρέματος”. Εγώ βάζω 3-4 φέτες, το πολύ.
  • Αν θέλετε να είναι πραγματικά, baby πανκέικ, σε μίνι μέγεθος, προτείνω να χρησιμοποιήσετε κουταλάκι του γλυκού για τη μεταφορά του μείγματος στο τηγάνι. Παίρνει τη φέτα της μπανάνας και ίσα ίσα, όση ζύμη χρειάζεται για να την καλύψει.
  • Τρώγονται άνετα και την επόμενη μέρα.
  • Αντί για χαρουπάλευρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κακάο αλλά στην περίπτωση αυτή, πιθανόν να χρειαστείτε γλυκαντικό μιας και είναι πικρό από τη φύση του το κακάο.
  • Αν χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο αλεύρι, ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο, μπορείτε όμως, αν σας φανεί πολύ σφιχτό το μείγμα, να βάλετε λίγο ακόμη γάλα.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x