Ένα αφράτο κέικ με μύρτιλα, χωρίς μίξερ, αυγά και επεξεργασμένη ζάχαρη.
Δεν ξέρω για τα δικά σας παιδάκια αλλά το Αναστασάκι λατρεύει τα μύρτιλα! Και χαίρομαι πολύ που τα λατρεύει μιας και είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά! Τα αγαπώ και εγώ, τόσο για τη γεύση τους, όσο και για το χρώμα τους! Αγαπάμε και τα κέικ και έτσι, είπα να τα παντρέψω! Την είχα στα σκαριά αυτή τη συνταγή εδώ και καιρό αλλά λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας και υποχρεώσεων, δεν είχα καταφέρει να την τελειοποιήσω και να τη μοιραστώ! Είναι έτοιμη όμως και εγκαινιάζει μία νέα εποχή για το μικρό μας μπλογκ, αυτή της εύκολης εργασίας για εμένα, με τον επαγγελματικό (σχεδόν) εξοπλισμό μου και τη μεγάλη μου (επιτέλους) επιφάνεια εργασίας! Ελπίζω να σας αρέσει το αποτέλεσμα!!! Το κέικ πάντως, πρέπει να το φτιάξετε! Είναι αφράτο, μυρωδάτο, χωρίς μίξερ, χωρίς αυγά και χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη! Και φανταστικό και για σχολικό ταπεράκι αλλά και για πρωινό καφεδάκι!

Blueberry cake χωρίς μίξερ
Course: ΠρωινόCuisine: Κέικ, Χωρίς μίξερDifficulty: Εύκολο8
τεμάχια30
minutes1
hour20
minutesΜε τις αναλογίες αυτές, έφτιαξα ένα κέικ που το έψησα σε κανονική, μακρόστενη φόρμα.
Υλικά:
420 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ιδανικά κοσκινισμένο)
370 ml. χυμός πορτοκάλι
200 γρ. υγρό γλυκαντικό (έβαλα λευκό πετιμέζι)
90 ml. ελαιόλαδο
80 ml. ηλιέλαιο
2 κ.γ. σόδα μαγειρική (χωρίς αλουμίνιο)
ξύσμα από μισό λεμόνι (ακέρωτο)
- Για τη γέμιση με μύρτιλα:
125 γρ, μύρτιλα
3 κ.γ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ. αλεύρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα.
- Ρίχνω τη σόδα στον χυμό και ανακατεύω να αφρίσει. Μεταφέρω σε ένα μπολ.
- Προσθέτω το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το πετιμέζι και ανακατεύω με το σύρμα.
- Προσθέτω το αλεύρι μου, ιδανικά κοσκινισμένο και ανακατεύω πάλι με το σύρμα. Τελευταίο βάζω το ξύσμα του λεμονιού.
- Σε ένα άλλο μπολάκι, ανακατεύω τα μύρτιλα, με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
- Ρίχνω το 1/3 της ζύμης μου, σε φόρμα για κέικ, όπου έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί, τα μισά μύρτιλα, από πάνω ακόμη 1/3 της ζύμης, τα υπόλοιπα μύρτιλα και τέλος, σκεπάζω, με την υπόλοιπη ζύμη. Αυτό το κάνουμε για να μοιραστούν εξίσου σε όλο το κέικ τα μύρτιλα και να μην κάτσουν όλα στον πάτο (είναι και βαριά).
- Ψήνω για 80 λεπτά, στη μεσαία σχάρα. Μην το βγάλετε πριν τη μία ώρα, τα μύρτιλα βγάζουν υγρασία και θα είναι από μέσα ωμό και οπωδήποτε, κάντε το τεστ με το μαχαίρι, πριν το βγάλετε από τον φούρνο.
- Αφήνω να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρω.
Recipe Video
