Pizza muffin - vegan αλμυρά μάφιν με γεύση πίτσα
Muffins Πρωινό

Pizza muffin – vegan αλμυρά μάφιν με γεύση πίτσα

Τα πιο γευστικά μάφιν, με άρωμα πίτσας και ταχίνι με φυτικές ίνες Wild Souls!

Σε ποιον δεν αρέσει η πίτσα και τα μάφιν; Τι θα λέγατε αν συνδυάζαμε αυτά τα δυο πολύ αγαπημένα σνακ και φτιάχναμε ένα, που τα έχει όλα!!!; Όσες φορές έχουμε συζητήσει για τα σνακ, μια συνηθισμένη παρατήρηση είναι πως σπανίζουν οι «αλμυρές» παρασκευές! Και έχετε δίκιο!!! Βάφλες, κέικ, πανκέικ, μπισκότα… σε όλα είναι έντονη η γλυκιά γεύση! Και μετά… έχουμε και το άλλο πρόβλημα! Πως να κάνουμε μια αλμυρή παρασκευή, χωρίς αλάτι, χωρίς τυριά… και να είναι ταυτόχρονα γευστική και υγιεινή; Σήμερα λοιπόν…. Έρχονται αυτά τα μάφιν, με άρωμα πίτσας, αλμυρά αλλά χωρίς τυριά, γεμάτα θρέψη, χωρίς αυγό και γάλα! Το μυστικό τους συστατικό, που απογειώνει τη γεύση και την θρέψη τους είναι το ταχίνι με φυτικές ίνες από Wild Souls. Αυτό το ταχίνι, πραγματικά, είναι τόσο γευστικό και κρεμώδες, χάρη στις φυτικές ίνες ραδικιού που περιέχει και εκπληκτικά ισορροπημένα γλυκό και διατροφικά πολύτιμο!

Pizza muffin – vegan αλμυρά μάφιν με γεύση πίτσα

Recipe by VeggieSharkCourse: Muffins, ΠρωινόCuisine: ΣνακDifficulty: Μέτρια
Τεμάχια

9

μάφιν
Προετοιμασία

1

hour 

15

minutes
Ψήσιμο

20

minutes

Με τις αναλογίες αυτές, φτιάχνω 9 πίτσα μάφινς.

Υλικά:

  • 50 γρ. χλιαρό νερό & 1 φακελάκι ξερή μαγιά

  • 200 γρ. αλεύρι ντίνκελ ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 50 γρ. Ταχίνι με Φυτικές Ίνες Wild Souls

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας

  • 1 μικρό κρεμμύδι

  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη

  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο

  • Προαιρετικά: 1/2 κ.γ. αλάτι

  • Για τη γέμιση και την επικάλυψη:
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένες μαύρες ελιές

  • 4 κ.σ. βρασμένο καλαμπόκι

  • 1-2 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε πολύ μικρά καρέ

  • 75 γρ. τόφου (50 γρ. για τη γέμιση & 25 για την επικάλυψη)

  • Για τη σάλτσα:
  • 50 γρ. σάλτσα ντομάτας

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σκόνη

  • αλάτι, αν χρησιμοποιείτε και για παιδιά άνω του έτους

Εκτέλεση:

  • Βάζω σε ένα μπολάκι τη μαγιά μαζί με το νερό. Ανακατεύω και τη σκεπάζω μέχρι να ενεργοποιηθεί. Θέλει περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να αφρίσει.
  • Αλέθω το κρεμμύδι στο μούλτι, όσο πιο πολύ μπορώ! Το βάζω σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με την ενεργοποιημένη μαγιά και ρίχνω την πάστα ντομάτας και το ελαιόλαδο και ανακατεύω.
  • Προσθέτω το ταχίνι, τη ρίγανη, την σκόνη σκόρδο, τη διατροφική μαγιά και το αλάτι, αν θα χρησιμοποιήσω. Ανακατεύω πολύ καλά, με ένα σύρμα.
  • Αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι, σταδιακά. Ανακατεύω με ένα κουτάλι και ρίχνω το καλαμπόκι, τις ελιές, τις πιπεριές και το τόφου και ανακατεύω.
  • Συνεχίζω να ρίχνω το αλεύρι μου σταδιακά και κάθε φορά που ρίχνω, ανακατεύω με το χέρι και ενσωματώνω. Θα το πάρει όλο, μην το φοβάστε.
  • Όταν το ενσωματώσω όλο το αλεύρι, έχω μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και θυμίζει ζύμη για ψωμάκι.
  • Την μεταφέρω σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζω και την αφήνω να ξεκουραστεί. Θέλει, σε ζεστό χώρο, περίπου μια ώρα. Όταν έχει σχεδόν διπλασιαστεί είναι έτοιμη!
  • Χωρίζω τη ζύμη σε 9 μπαλάκια, 35-40γρ. το καθένα, περίπου.
  • Βάζω τα μπαλάκια μέσα σε φόρμες για μάφιν. Εγώ χρησιμοποιώ σιλικόνης που τις λαδώνω ελαφρώς και τις βάζω μέσα σε φόρμες για μάφιν, για να είναι πιο εύκολη η διαχείριση.
  • Φτιάχνω μια γρήγορη σάλτσα: ανακατεύω την σάλτσα ντομάτας, το ελαιόλαδο, τη σκόνη σκόρδο, ρίγανη και λίγο αλάτι αν θέλω.
  • Αλείφω με ένα πινέλο τα μάφινς και βάζω από πάνω τους ό,τι θέλω: εγώ έβαλα καλαμπόκι, τριμμένο τόφου και χρωματιστές πιπεριές. Στάζω ακόμη μια σταγόνα σάλτσα και βάζω για ψήσιμο.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για 20 λεπτά περίπου. Αφήνω να κρυώσουν και ξεφορμάρω.

Recipe Video

Σημειώσεις:

  • Οι αναλογίες για αλεύρι ντίνκελ αλλά και για όλες τις χρήσεις, είναι ίδιες.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο για 4-5 μέρες αλλά διατηρούνται και στην κατάψυξη. Στην περίπτωση που αποφασίσετε να καταψύξετε, ιδανικά, αφήστε τα σκέτα, χωρίς επικάλυψη και προσθέστε αφού τα αποψύξετε και ψήστε για λίγα λεπτά στο air fryer ή στον φούρνο.
Όταν το ταχίνι, η σουπερ πηγή φυτικών ινών συναντά τις φυτικές ίνες ραδικιού, τότε μιλάμε για ένα ταχίνι εκπληκτικά ισορροπημένα γλυκό και διατροφικά πολύτιμο.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x