Μην τα αφήσεις να πάνε χαμένα – 5 τρόποι να τα σώσεις!
Αυτό το καλοκαίρι, όπως κάθε καλοκαίρι, έφτασαν από το χωριό… πολλά κολοκύθια. Ήθελα να τα αξιοποιήσω πριν πάνε χαμένα και να φτιάξω μερικά αγαπημένα, πρακτικά και διαφορετικά πράγματα που να με βγάλουν και στο επόμενο διάστημα.
- Πρώτο βήμα ήταν η οργάνωση της κατάψυξης. Κόβω τα κολοκύθια σε κυβάκια, τα ζεματίζω (δηλαδή τα ρίχνω για 2 λεπτά σε βραστό νερό) και τα στραγγίζω καλά. Αυτό το στάδιο είναι σημαντικό γιατί το ζεμάτισμα σταθεροποιεί την υφή τους και «κλειδώνει» τη γεύση, ώστε να μην βγάλουν πολλά υγρά όταν ξεπαγώσουν. Έτσι, τα χρησιμοποιώ πολύ εύκολα σε σούπες, ριζότο, σάλτσες. Η αγαπημένη μου βέβαια, συνταγή, είναι αυτή.
- Δεύτερη ιδέα: τρίβω το κολοκύθι, το ανακατεύω με τριμμένο καρότο και κρεμμύδι, και γεμίζω παγοθήκες. Οι μικρές παγωμένες μερίδες λιώνουν γρήγορα στο τηγάνι και είναι τέλειες για σάλτσες, σοταρίσματα ή μικρά μαγειρέματα της τελευταίας στιγμής.
- Τρίτη ιδέα: πίκλες κολοκυθιού! Ξινές, τραγανές και πολύ νόστιμες – και ναι, είναι εμπνευσμένες από την Άννα Χαλικιά, και την ευχαριστώ! Κρατάνε στο ψυγείο και πάνε τέλεια σε σάντουιτς ή σαλάτες. Θα βρεις τη συνταγή στη σελίδα της.
Παρακάτω θα βρεις όλες τις συνταγές μας με κολοκυθάκια!





