Σοκολατένιο κέικ κολοκυθάκι
Κέικ Πρωινό

Κέικ σοκολατένιο με κολοκυθάκι (χωρίς ζάχαρη)

Ιδανικό για μικρούς και μεγάλους! Το κολοκυθάκι δεν φαίνεται καθόλου — απλώς κάνει το κέικ ζουμερό και αφράτο, χωρίς να χρειάζεται αυγά ή μπανάνα!

Το έκανα πρώτη φορά πριν την Αναστασία, και τώρα το ξαναθυμήθηκα — γιατί είχα πολλά κολοκυθάκια και ήθελα κάτι που να μας αρέσει όλους. Το προσαρμόσαμε στα μέτρα μας και έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα μας κέικ! Ξέρω, μπορεί να σας ξενίζει το κολοκυθάκι, αλλά δένει υπέροχα. Δεν έχει έντονη γεύση — είναι ουδέτερο και κάνει το κέικ υγρό και ζουμερό, χωρίς αυγά ή μπανάνα.
Ταιριάζει φανταστικά με τη σοκολάτα και δεν το καταλαβαίνει κανείς! (Ναι, το πήγα και στους γείτονες… φαγώθηκε όλο μέσα σε μια μέρα. Το Αναστασάκι έτρωγε δύο-δύο τα κομμάτια!)

Φύλαξέ το για τις μέρες που έχεις κολοκύθια και δεν θες να τα κάνεις μόνο φαγητό.

Κέικ σοκολατένιο με κολοκυθάκι (χωρίς ζάχαρη)

Recipe by VeggieSharkCourse: ΚέικCuisine: ΠρωινόDifficulty: Μέτρια
Μερίδες

8

κομμάτια
Προετοιμασία

30

minutes
Ψήσιμο

40

minutes

Με τις αναλογίες αυτές έκανα ένα κέικ στην κλασική, μακρόστενη φόρμα.

Υλικά:

  • 300 ml φυτικό γάλα (έβαλα σόγιας)

  • 120 γρ. αλεύρι βρώμης

  • 100 γρ. αλεύρι ολικής

  • 1 κολοκυθάκι (180 γρ. πριν το τρίψω)

  • 60 ml υγρό γλυκαντικό (π.χ. αγαύη, σιρόπι σφενδάμου, μελάσα)

  • 40 ml ελαιόλαδο

  • 2 κ.σ. κακάο

  • 1 κ.γ. baking powder

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • (+ προαιρετικά) κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:

  • Τρίβω το κολοκυθάκι στη λεπτή μεριά του τρίφτη. Το στραγγίζω καλά με τα χέρια ή σε τουλπάνι, ώστε να φύγουν τα περιττά υγρά. Το μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτω στο μπολ με το κολοκυθάκι το γάλα και το λάδι. Ανακατεύω καλά με σύρμα χειρός (ή κουτάλι). Αφήνω το μείγμα στην άκρη.
  • Σε άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι ολικής, το αλεύρι βρώμης, το κακάο, την κανέλα και το μπέικιν.
  • Ενώνω τα υλικά: Ρίχνω τα υγρά στο μπολ με τα στερεά. Ανακατεύω απαλά με μαρίζ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα — όχι παραπάνω.
  • Προαιρετικά, προσθέτω μέσα κομματάκια σοκολάτας ή σταγόνες και τα ενσωματώνω με μια–δυο κινήσεις.
  • Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι ή φόρμα στρωμένη με λαδόκολλα.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για 35–40 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι ή το καλαμάκι από το κέντρο.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x