Μία φανταστική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε!
Αχ για αυτή τη συνταγή τι να πω; Καλοκαιρινή, μυρωδάτη, κρεμώδης, με λαχανικά εποχής…φανταστική! Εμείς ξετρελαθήκαμε οικογενειακώς και μάλιστα το πιάτο αυτό μας συνόδεψε και στο πασχαλινό τραπέζι μας!!! Το μυστικό συστατικό της είναι το Αμυγδαλοβούτυρο Wild Souls που δένει όλα τα υλικά και τα αρώματα μαζί και το απογειώνει!!!!!
Καλοκαιρινό κριθαρότο με λαχανικά
Course: Κυρίως, ΛαχανικάCuisine: ΚατσαρόλαςDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
6
μερίδεςΠροετοιμασία
8
minutesΜαγείρεμα
20
minutesΥλικά:
300 γρ. κριθαράκι
180 ml. σάλτσα ντομάτας
50 γρ. Αμυγδαλοβούτυρο Wild Souls
12-15 τοματίνια
5 λιαστές ντομάτες & 3 κ.σ. από το λάδι τους
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
1 πιπεριά φλωρίνης (από βάζο)
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. κύβος λαχανικών
1 κ.γ. μπαλσάμικο ξύδι
1 κ.γ. μελάσα
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βάζω σε μία μεγάλη κατσαρόλα ή σε ένα γουόκ με αντικολλητικό πάτο το κριθαράκι μαζί με ένα λίτρο περίπου νερό, από τον βραστήρα και τον κύβο λαχανικών. Τα αφήνω να πάρουν μία βράση και χαμηλώνω τη φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Αν δω πως χρειάζεται να συμπληρώσω νεράκι, το κάνω. Γενικά το κριθαράκι, θέλει περίπου στα 12-15 λεπτά.
- Αποσύρω από τη φωτιά και στραγγίζω τα περιττά υγρά του.
- Κόβω σε κυβάκια τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα απλώνω σε ένα ταψί. Ραντίζω με ελαιόλαδο και βάζω στον φούρνο, στους 180 βαθμούς με αέρα.
- Τα αφήνω για 10-15 λεπτά και προσθέτω τα τοματίνια και τα ψήνω για δέκα λεπτά ακόμη.
- Στο μεταξύ, ετοιμάζω τη σάλτσα, βάζοντα όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και πολτοποιώντας. Το αμυγδαλοβούτυρο, το έβαλα στο τέλος, χωρίς να το αλέσω, αλλά μπορείτε να τα βάλετε και όλα μαζί.
- Βάζω τα λαχανικά μου πάνω από το κριθαράκι, περιχύνω με τη σάλτσα, ρίχνω το αμυγδαλοβούτυρο, αν δεν το έριξα προηγουμένως και ανακατεύω,
Σημειώσεις:
- Όταν το έφτιαξα για Πάσχα, ετοίμασα τη σάλτσα από το προηγούμενο βράδυ και μου έμεινε το κριθαράκι για τελευταία στιγμή. Πολύ βολικός τρόπος για να μην έχεις πολλά μαγειρέματα, όταν ειδικά έχεις να οργανώσεις τραπέζι και περιμένεις κόσμο.