Χωρίς αυγό, χωρίς τηγάνισμα και πολύ μυρωδάτοι!

Αυτή η συνταγή μυρίζει καλοκαίρι! Γιατί… δεν έχει σημασία που μπήκε ο Σεπτέμβριος και ανοίγουν τα σχολεία… ακόμη καλοκαίρι έχουμε! Και τι καλύτερο από κολοκυθοκεφτέδες, με μπόλικο δυόσμο, που να γίνονται πεντανόστιμοι και πανεύκολα στον φούρνο και όχι στο τηγάνι; Η συνταγή δεν χρειάζεται αυγό, ούτε καν λιναρόσπορου και έτσι και δύο έξτρα πινελιές…veggie shark που την κάνουν έξτα νόστιμη και έξτρα θρεπτική! Τους συνοδέψαμε με τζατζικάκι και σαλάτα ταμπουλέ και στήσαμε ένα υπέροχο ταπεράκι μεσημεριανού! Καλή μας σχολική χρονιά!
Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου
Course: Κεφτεδάκια, ΚυρίωςCuisine: Κεφτεδάκια, ΜεζεδάκιαDifficulty: Εύκολο12
κεφτέδες20
minutes20
minutesΥλικά:
4 μικρά κολοκυθάκια ή 2 μεγάλα
100 γρ. τόφου
4 κ.σ. Ρεβυθάλευρο
3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξερό δυόσμο
1/2 κ.γ. ξερό άνηθο
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο
Προαιρετικά: 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
Αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και αν έχετε παιδάκια άνω του έτους
Εκτέλεση:
- Τρίβω την χοντρή μεριά του τρίφτη τα κολοκυθάκια και τα στραγγίζω καλά, να φύγουν όλα τα υγρά τους.
- Ζουπάω με τα χέρια μου καλά το τόφου, να φύγουν τα υγρά του και το κόβω σε χοντρά κομμάτια με τα χέρια μου και το βάζω μαζί με τα τριμμένα κολοκυθάκια.
- Ρίχνω τα μυρωδικά μου, τη διατροφική μαγιά και αλάτι, πιπέρι, αν θα χρησιμοποιήσω.
- Βάζω σταδιακά τα άλευρά μου και ανακατεύω. Στο σημείο αυτό θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας! Φορέστε γάντια και ανακατέψτε.
- Λαδώνω ή βρέχω ελαφρώς το γάντι μου και σχηματίζω κεφτεδάκια, στο μέγεθος που θέλω. Εγώ τα έκανα σχετικά μικρά και έφτιαξα 12 περίπου.
- Τα απλώνω σε ταψί, όπου έχω στρώσει προηγουμένως αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά περίπου. Ιδανικά, μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, τα γυρίζω να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
Recipe Video
Σημειώσεις:
- Τα κολοκυθάκια μου ήταν αρκετά στεγνά, επομένως δεν έβγαλαν πολλή υγρασία. Επειδή λαχανικό με λαχανικό έχει διαφορά, βάλτε σταδιακά το αλεύρι. Θέλουμε το μείγμα να είναι σχετικά σφιχτό.
- Γενικά προτιμώ τα αποξηραμένα μπαχαρικά γιατί μπορώ να έχω πάντα διαθέσιμα. Αυτή τη φορά όμως, έβαλα και λίγο φρέσκο δυόσμο που φύτρωσε στον κήπο μας.
- Το τόφου, μπορεί είτε να παραληφθεί είτε να αντικατασταθεί από κάποιο τυρί. Να θυμίσω πως τα περισσότερα λευκά φυτικά τυριά, λιώνουν τελείως όταν ψήνονται και μπορεί να μας χαλάσουν τη σύσταση στο μείγμα μας.
