Μετά από πολύ καιρό και μετά από απαίτηση της πλειοψηφίας, επανήλθαν οι ιδέες για γεύματα! Τα ετοιμάζουμε παρέα με το Αναστασάκι, με πολλή αγάπη! Ο κεντρικός άξονας είναι να υπάρχει ο συνδυασμός πρωτεΐνη – άμυλο – βιταμίνη.
Σε όλα τα γεύματα θα δείτε πώς πασπαλίζω ΠΑΝΤΑ με διατροφική μαγιά, εκτός και αν την έχω μέσα σε παρασκευή και με σπόρους τσία, κάνναβης ή λιναρόσπορο, που είναι πολύ καλές πηγές ω3 λιπαρών.
Ελαιόλαδο και λεμονάκι στις σαλάτες και όταν μπορώ και ξύσμα από λεμόνι.
1η επιλογή: Κριθαρότο
Φτιάξαμε ένα κριθαρότο με κριθαράκι ολικής και κουρκουμά. Δεν έχω ακόμη συνταγή, με λίγα λόγια, όμως, έβρασα 200 περίπου γραμμάρια κριθαράκι, μαζί με 2 ψιλοκομμένες ντομάτες και περίπου 600 γραμμάρια νερό. Χρειάστηκαν περίπου 15 λεπτά, να πιει όλο το νεράκι του και λίγο πριν το κάνει, πρόσθεσα το τόφου, κομμένο σε κυβάκια. Στο τέλος, πάντα βάζω το ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι.
Συνοδέψαμε με τζατζίκι, από γιαούρτι σόγιας και πίκλες. Διατροφική μαγιά και σπόροι κάνναβης για πασπάλισμα.

2η επιλογή: Σπανακόρυζο με σέσκουλα
Το σπανακόρυζο είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά της Αναστασίας. Αυτό που λέμε, ένα πιάτο άχαστο! Το κάνω με διάφορους τρόπους και συνδυασμούς. Άλλες φορές, χρησιμοποιώ κεχρί, κινόα, φαγόπυρο άλλες ρύζι. Αυτή τη φορά, το έκανα με ρύζι, το οποίο έβρασα για 5 λεπτά και πέταξα το νερό, για να φύγει η μεγαλύτερη ποσότητα αρσενικού. Περισσότερα για το ρύζι μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Μαζί με το σπανάκι, έβαλα μέσα και σέσκουλα.
Συνοδέψαμε με τόφου, το οποίο δεν το μαγειρεύω πλέον, το προτιμάει ωμό. Είναι και δαγκωμένο, δεν κρατιόταν! Μαζί έφαγε και μία πίκλα αγαπημένη και σαλάτα με μαρούλι και κόκκινο λάχανο, γιατί τη ζήλεψε από μένα.

3η επιλογή: Πολέντα
Κάνω πρώτη φορά και μας άρεσε οικογενειακώς. Η πολέντα είναι στην ουσία, ένα αλεύρι καλαμποκιού με χοντρούς κόκκους. Όταν το πρωτοείδα, μου θύμισε σιμιγδάλι. Τρώγεται κατά βάση σα ζεστός χυλός, αμέσως μόλις γίνει, γιατί σφίγγει πολύ γρήγορα. Το έκανα πρώτη φορά, σίγουρα θα ρθει και συνταγή. Η βασική συνταγή, είναι νερό και πολέντα, με αναλογία 1 προς 4. Η διαδικασία, θυμίζει αρκετά, το πως κάνουμε χαλβά σιμιγδαλένιο. Ανακατεύω συνεχώς, γιατί μπορεί να κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας και είναι έτοιμη όταν έχουν σκάσει οι κόκκοι και έχει γίνει ένας κρεμώδης χυλός.
Συνοδέψαμε με τόφου, κομμένο σε χαρούμενα σχέδια, για ποικιλία και ντομάτα και αγγουράκι.

4η επιλογή: “Καλαμαράκια” με πατάτες
Είδα μία συνταγή και έπρεπε να τη δοκιμάσω. Παίρνει μελιτζάνα, την κόβει σε στρογγυλές φέτες και τα κάνει να μοιάζουν πολύ, οπτικά τουλάχιστον, σα καλαμαράκια τηγανητά. Γευστικά, θα σας πω πως ήταν νόστιμα αλλά αν θα τα ξαναέκανα θα έβραζα τις μελιτζάνες, μόνο για 5 λεπτά, γιατί μαλάκωσαν πάρα πολύ. Επίσης, δεν τηγάνισα αλλά τα έψησα στο air fryer. Η συνταγή είναι εδώ.
Συνοδέψαμε με τηγανητές πατάτες φούρνου, τζατζικάκι με γιαούρτι σόγιας και σαλάτα πολίτικη με λευκό και κόκκινο λάχανο.

5η επιλογή: Μπέργκερ
Αυτό το πιάτο, μπορεί να είναι και από τα αγαπημένα μου. Μπέργκερ όλο φτιαγμένο στο σπίτι μας! Το ψωμάκι, το μπιφτέκι, που είναι από κόκκινα φασόλια, η σως! Η συνταγή εδώ.
Συνοδέψαμε με πράσινη σαλάτα.

6η επιλογή: Φακές
Αγαπάμε και κλασικά πιάτα και θέλαμε μία σουπίτσα αυτές τις μέρες. Τις φακές, δεν τις κάνω με σάλτσα αλλά βάζω μία κουταλιά πελτέ και γλυκιά πάπρικα. Όταν θα είναι έτοιμες, παίρνω μία ποσότητα και την αλέθω στο μούλτι και τις προσθέτω στη σούπα. Έτσι, γίνονται πιο χυλωμένες. Πλέον, το Αναστασάκι χειρίζεται πάρα πολύ καλά το κουτάλι. Αν έχετε πιο μικρό παιδάκι, μπορείτε να τις προσφέρετε τελείως χυλωμένες ή ιδανικά σα φακόρυζο, για να κάθονται καλύτερα στο κουτάλι.
Συνοδέψαμε με σαλάτα χωριάτικη με ντακάκι χαρουπιού και λίγο τριμμένο τόφου.
7η επιλογή: Tofu scramble
Αυτή τη φορά κάναμε το τόφου scramble. Δεν ξέρω πως να το πω στα ελληνικά, γιατί εγώ στραπατσάδα, το λέω αν έχει και ντομάτα. Το έκανα με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, απλά χωρίς τη ντομάτα.
Συνοδέψαμε με πατάτες τηγανητές φούρνου και αγγούρι.

8η επιλογή: Μπιφτέκι λαχανικών
Αυτή είναι μία συνταγή που θα ανέβει αυτή τη βδομάδα, εύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο!
Συνοδέψαμε με κεχρί, πράσινη σαλάτα και τζατζίκι, γιατί ζήτησε κάτι “να το βουτάει”.

9η επιλογή: Χούμους με παντζάρι
Τα χρώματα μας φτιάχνουν τη διάθεση, σωστά; Επομένως, κάναμε ένα κλασικό χούμους με ρεβύθια, απλώς έβαλα μέσα και 2-3 κομμάτια βρασμένο παντζάρι, που είχα ούτως η άλλως έτοιμα. Ομολογώ, πως ενθουσίασε το Αναστασάκι και ξεκίνησε να το τρώει με το κουτάλι από το μπολ, πριν της το βάλω στο πιατάκι της.
Συνοδέψαμε με σαλάτα με φαγόπυρο και λαχανικά (καρότα, φασολάκια), λαχανάκια Βρυξελλών στον φούρνο και λίγα ρεβύθια. Ο λόγος που έβαλα τα ρεβύθια, είναι γιατί τελευταία περνάει μία φάση μαζί τους και δεν τα θέλει. Επομένως, της τα βάζω απλά στο πιάτο, σε διάφορες μορφές, για να έχει επαφή και κίνητρο να δοκιμάσει πάλι.

10η επιλογή: Ρεβύθια με ρύζι και σπανάκι
Πραγματικά, έγινε ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Είχα βρασμένα ρεβύθια και αυτή τη φορά έκανα λίγο άγριο ρύζι. Λίγο πριν να ρουφήξει όλο το νερό, έβαλα τα ρεβύθια και το σπανάκι. Από μπαχαρικά έβαλα κουρκουμά και λίγο τζίντζερ. Στο τέλος, πρόσθεσα λεμόνι και ελαιόλαδο.











Τα πιατάκια μας είναι όλα από pandaboo και με κωδικό anastasaki10, έχετε 10% έκπτωση σε όλο το eshop!