Πίτσα χωρίς γλουτένη
Σνακ Ψωμιά και πίτες

Πίτσα χωρίς αλεύρι

Χωρίς γλουτένη και γεμάτη πρωτεΐνη!

Μετά τις κρέπες χωρίς αλεύρι (με σπόρους κινόα) φλερτάρω πολύ καιρό με αυτή την ιδέα. Κυκλοφορούν κατά καιρούς πολλά βίντεο με κόκκινη φακή και ως επί το πλείστον, τη βλέπω να φτιάχνει εξαιρετικές τορτίγιες! Αλλά ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, μιας και τορτίγιες έχουμε αρκετές και με βρώμη και με αλέυρι ρεβιθιού. Την πάντρεψα λοιπόν με κινόα και την έψησα στον φούρνο κάνοντάς τη βάση για πίτσα! Γεμάτη πρωτεΐνη, πλούσια σε θρεπτική αξία και ιδανική λύση για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη. Γίνεται πολύ γρήγορα, αρκεί να φροντίσεις να μουλιάσεις τους σπόρους σου από βραδύς! Βάζεις για επικάλυψη ό,τι λαχταράς και… έτοιμη!

Πίτσα χωρίς αλεύρι

Recipe by VeggieSharkCourse: ΠίτσαCuisine: Χωρίς γλουτένη, Χωρίς αλεύριDifficulty: Εύκολο
Τεμάχια

2

πίτσες
Αναμονή

5

hours 
Ψήσιμο

20

minutes

Με τις αναλογίες αυτές φτιάχνω δύο μικρές πίτσες

Υλικά:

  • 1/2 φλ. κόκκινη φακή

  • 1/2 φλ. κινόα

  • 1/4 φλ. νερό

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα

  • 1/4 κ.γ. αλάτι

  • 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδο

  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

  • Για την επικάλυψη:
  • σάλτσα ντομάτας

  • τυρί της επιλογής σας ή και τόφου

  • λαχανικά

Εκτέλεση:

  • Ξεπλένω πολύ καλά την κόκκινη φακή και την κινόα. Τις μεταφέρω σε ένα μπολ και το σκεπάζω με νεράκι και το αφήνω, σίγουρα για 5 ώρες αλλά ιδανικά και όλο το βράδυ.
  • Σουρώνω και ξεπλένω καλά και μεταφέρω σε ένα δυνατό μούλτι.
  • Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από αυτά της επικάλυψης και αλέθω όσο πιο καλά μπορώ, να μην μείνουν κομματάκια (αν μείνουν απλώς θα έχω μία κρατσανιστή ζύμη).
  • Σε ένα ταψί όπου έχω στρώσει λαδόκολλα, μεταφέρω με μία κουτάλα το μισό από το μείγμα μου και το απλώνω σε στρόγγυλο σχήμα. Δεν θέλω να γίνει πολύ λεπτή η στρώση, πάχος περίπου 3-4 χιλιοστά ή και λίγο παραπάνω.
  • Ψήνω στους 180 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά, στη μεσαία σχάρα, με αέρα.
  • Βγάζω από τον φούρνο και με μεγάλη προσοχή τη γυρίζω για να ψηθεί και από την άλλη μεριά. Εγώ την αφήνω να κρυώσει για 1-2 λεπτά και τη γυρίζω με προσοχή με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού.
  • Το ξεκολλάω σιγά σιγά από το αντικολλητικό χαρτί και το γυρίζω από την άλλη μεριά. Μπορώ να λαδώσω με λίγο ελαιόλαδο το χαρτί μου για να ξεκολλήσει λίγο πιο εύκολα αν και γω το καταφέρνω και χωρίς να το έχω λαδώσει.
  • Ψήνω και από την άλλη μεριά για 5 λεπτά και μετά βγάζω από τον φούρνο και βάζω την επικάλυψη. Εγώ έβαλα σάλτσα ντομάτας, πιπεριές, τοματίνια, καλαμπόκι και τριμμένο τυρί.
  • Ψήνω για 5-7 λεπτά ακόμη, ίσα ίσα μέχρι να λιώσει το τυρί μου.

Σημειώσεις:

  • Για τη σάλτσα ντομάτας, μπορώ να βάλω πασάτα, με λίγο ελαιόλαδο, σκόνη σκόρδο, ρίγανη και αλάτι. Και λίγη γλυκιά πάπρικα θα της πήγαινε.
  • Από τυριά μπορώ να βάλω ό,τι θέλω απλά θα σας πω προσοχή με τα τυριά που έχουν υγρασία, πχ μοτσαρέλα γιατί θα βγει η υγρασία πάνω στην πίτσα και θα επηρεάσει τη ζύμη μου.
  • Θέλω να είναι δυνατό το μούλτι μου για να διαλυθεί καλά η κινόα, διαφορετικά θα έχει λίγα κομματάκια και θα ναι λίγο κρατσανιστή. Εναλλακτικά, μπορώ να βάλω διπλάσια δόση από κόκκινη φακή.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x