Οι πιο εύκολες και γρήγορες τορτίγιες με μόνο δύο υλικά, όπου το ένα είναι το νερό! Χωρίς γλουτένη, αυγά, λάδι, γαλακτοκομικά!
Jump to Recipe
Τις ονόμασα τορτίγιες, μπορείτε να τις πείτε κρέπες, πιτούλες, όπως εσείς επιθυμείτε! Είναι πραγματικά, η πιο απλή συνταγή που έχω κάνει ποτέ και νομίζω δύσκολα θα βρεθεί κάτι ευκολότερο! Τορτίγιες με μόνο δύο υλικά, όπου το ένα είναι το νερό! Υπάρχει ευκολότερο; Είναι τόσο απλή η παρασκευή τους, που μπορούμε κάθε μέρα να έχουμε φρέσκιες πιτούλες για να τις απολαμβάνουμε με γλυκιά ή αλμυρή γέμιση.

Υλικά:
- Νιφάδες βρώμης: Προτιμώ βιολογική, για την απουσία της γλυφοσάτης. Μία πολύ θρεπτική τροφή, με καλής ποιότητας πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Θα τις αλέσουμε για να γίνουν αλεύρι. Αν απποφεύγετε τη γλουτένη, κυκλοφορούν και νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη.
- Νερό: Νεράκι και έτοιμα τα υλικά για τις τορτίγιες μας. Μπορούμε, αν θέλουμε να αυξήσουμε την πρωτεΐνη, να χρησιμοποιήσουμε γάλα, αντί για νερό.
H διαδικασία βήμα – βήμα:
- Βάζω στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης μαζί με το νερό και πολτοποιώ. Στην αρχή το μείγμα μου θα είναι αρκετά νερουλό.
- Το μεταφέρω σε ένα μπολ και όσο προθερμαίνω το τηγάνι μου, το αφήνω να πήξει λιγάκι.
- Εδώ είναι το σημείο που θέλει λίγο προσοχή: αν αργήσω αρκετή ώρα, η βρώμη θα κάνει αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά, θα απορροφήσει όλο το νεράκι και δεν θα μπορούμε να απλώσουμε το μείγμα στο τηγάνι. Αν, ωστόσο, δω πως έπηξε λίγο παραπάνω, συμπληρώνω με λίγο νεράκι. Αν, αντίθετα, μου φανεί πως παραείναι νερουλό, συμπληρώνω λίγη βρώμη, αφού την αλέσω πρώτα. Γενικά, προτείνω να δείτε και το βίντεο της συνταγής, όπου φαίνεται αναλυτικά η διαδικασία.
- Με μία κουτάλα, μεταφέρω το μείγμα στο τηγάνι μου και το απλώνω να πάει σε όλη την επιφάνεια, είτε με ένα κουτάλι είτε κουνώντας το τηγάνι, όπως κάνω κρέπες.
- Ψήνω και από τις δύο μεριές και όταν είναι έτοιμη η κάθε τορτίγια, την βάζω, όπως είναι ζεστή μέσα σε πετσέτα ή χαρτί κουζίνας. Αυτό βοηθάει στο να γίνει ακόμη πιο ελαστικη και να μπορώ να την τυλίξω. Προσοχή, να είναι πετσέτα που δεν έχει χνουδάκια επάνω, γιατί θα κολλήσουν στις τορτίγιες.

Τορτίγιες 2 υλικών
Course: UncategorizedCuisine: Τορτίγιες, ΣυνοδευτικάDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
4
μικρές πίτεςΠροετοιμασία
10
minutesΨήσιμο
10
minutesυλικα:
1 φλ. νιφάδες βρώμης (85 γρ. περίπου)
1 φλ. νερό (210 ml. περίπου)
- Προαιρετικά:
1 κ.γ. λιναρόσπορος
Γάλα, αντί για νερό
Εκτέλεση:
- Βάζω στο μούλτι τη βρώμη και το νερό και πολτοποιώ.
- Αφήνω το μείγμα για 5-10 λεπτά να πήξει λιγάκι.
- Μεταφέρω με μια κουτάλα σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνω και από τις δύο μεριές.
- Όπως ειναι ζεστές, τις φυλάω για λίγη ώρα μέσα σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας.
Recipe Video
Σημειώσεις:
- Διατηρούνται μία μέρα στο ψυγείο. Δοκίμασα να βάλω κατάψυξη, αλλά έχασαν λίγο από την ελαστικότητά τους. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στο ψυγελιο, για αυτό καλύτερα να κάνω μικρή ποσότητα και να καταναλώσω την ίδια μέρα.