Αυτά είναι τα πρωινά μας, αναλυτικά, για την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου. Η ιδιαιτερότητα της εβδομάδας αυτής, είναι πως ήταν μετά από τον δεκαπενταύγουστο, όπου, ως γνωστόν, όλα υπολειτουργούν και το ίδιο και η λαϊκή μας. Επομένως, δεν είχαμε μεγάλη ποικιλία από φρούτα και λαχανικά, αλλά τα καταφέραμε!
Η βασική ιδέα, είναι να υπάρχει σε όλα τα γεύματα, μία ξεκάθαρη πηγή πρωτεΐνης, βιταμίνης και υδατάνθρακα, πασπαλισμένα με τα αγαπημένα σποράκια τσία, κάνναβης ή λιναρόσπορου και διατροφική μαγιά, όταν κρίνω πως ταιριάζει. Προσπαθώ, επίσης, να υπάρχει και μία καλή πηγή λίπους, όπως κάποιο βούτυρο καρπών, τριμμένοι ξηροί καρποί, ελαιόλαδο ή αβοκάντο.
Σε όσα υπάρχουν συνταγές, πατάτε επάνω και σας παραπέμπω αντίστοιχα. Κάποιες είναι ακόμη στο instagram αλλά θα μεταφερθούν κι εδώ, σιγά σιγά. Για όσα δεν σας έχω συνταγή, σημαίνει πως ακόμη την ψάχνω και πειραματίζομαι.
1η επιλογή: Πανκέικ ζέας με προζύμι
Αφράτα πανκέικ με προζύμι leftovers , πασπαλισμένα με τριμμένο καρύδι και λίγη μελάσα, νεκταρίνι και βανίλια και γιαούρτι σόγιας με ταχίνι και σπόρους τσία.
Βασική πρωτεΐνη γεύματος: Γιαούρτι σόγιας

2η επιλογή: Ψωμί με φυστικοβούτυρο
Προζυμένιο ψωμάκι με φυστικοβούτυρο, λίγη μελάσα, πασπαλισμένο με σπόρους κάνναβης, βερίκοκο και γιαούρτι σόγιας με σταφίδες.
Βασική πρωτεΐνη γεύματος: Γιαούρτι σόγιας

3η επιλογή: Μπανανοτηγανήτες
Είναι μια από τις πολύ αγαπημένες μου συνταγές, οι μπανανοτηγανήτες. Το μόνο που άλλαξα, είναι πως τις έκανα μεγαλύτερες και πιο λεπτές, για να μπορώ να τις κάνω ρολάκι. Το γέμισα με αμυγδαλοβούτυρο και σπόρους τσία. Συνοδέψαμε με γιαούρτι και δροσερό πεπόνι.
Βασική πρωτεΐνη γεύματος: Η μπανανοτηγανήτα, καθώς φτιάχνεται από ρεβυθάλευρο και γάλα σόγιας και το γιαούρτι σόγιας

4η επιλογή: Tofu scramble
Αυτή είναι μία συνταγή που δεν την έχω ανεβάσει ακόμη, ωστόσο είναι πολύ εύκολη να γίνει μια λίγο τόφου κομμένο με τα χέρια, κουρκουμά και μπαχαρικά. Εγώ βάζω και λίγο γάλα καμία φορά. Δεν ξέρω πώς να το μεταφράσω! Το γνωστό μας νομίζω, “χτυπητό αυγό’; Το λέω σωστά; Δεν το λες και ομελέτα, γιατί είναι κομματάκια! Επομένως, το πρωινό αυτό, είχε τόφου σκραμπλ, πάνω σε σπιτικό ψωμάκι του τοστ, με ταχίνι, αβοκάντο, μύρτιλλα, φραγκοστάφυλλα και σπόρους κάνναβης.
Βασική πρωτεΐνη γεύματος: Τόφου αγαπημένο

5η επιλογή: Porridge βρώμης
Είναι από τα δικά μου αγαπημένα πρωινά. Πριν την Αναστασία, έτρωγα σχεδόν κάθε μέρα πόριτζ, σε διαφορετικά χρώματα. Στο Αναστασάκι όμως, αρέσει προς το παρόν, μόνο το κλασικό πόριτζ, με λίγη κανελίτσα. Το φτιάχνω με γάλα σόγιας, νιφάδες βρώμης, σπόρους τσία, σταφίδες και κάποιο βούτυρο καρπών, στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνδυασμός από αμύγδαλο και φυστίκι. Πασπάλισα με σπόρους κάνναβης και συνόδεψα με λίγη βανίλια, που είχαμε πάρει από τη λαϊκή και μας άρεσε.
Για όποιον δεν γνωρίζει, porridge, είναι μία ζεστή κρέμα βρώμης και τη βασική συνταγή θα τη βρείτε εδώ.
Βασική πρωτεΐνη γεύματος: Γάλα σόγιας

6η επιλογή: Πανκέικ χαρουπάλευρου
Πανκέικ χαρουπάλευρου, βούτυρο αμύγδαλο/φυστίκι/φουντούκι, γιαούρτι σόγιας, πεπόνι, σοκολατένια σπιτικά δημητριακά, στικς φαγόπυρου χωρίς ζάχαρη και πεπόνι, πασπαλισμένα με σπόρους τσία.
Βασική πρωτεΐνη γεύματος: Γιαούρτι σόγιας

7η επιλογή: Ρυζογκοφρέτα και πανκέικ καρύδας
Αυτή είναι μία επιλογή γρήγορου πρωινού ή πρωινού που δεν πήγε όπως το προγραμμάτισες! Τα πανκέικ καρύδας, πολύ νόστιμα αλλά πέτυχαν μετά από πολλές δοκιμές. Η μικρή πεινούσε, ζήτησε ρυζογκοφρέτα, επομένως, όταν επιτέλους ετοιμάστηκε το πρωινό, της έβαλα την υπόλοιπη μισή που περίσσεψε, μαζί με φυστικοβούτυρο, γιαούρτι σόγιας, πεπόνι και βερίκοκο. Πασπαλίσαμε με σπόρους τσία.
Συνταγή για τα πανκέικ, ελπίζω να έχω σύντομα.
Βασική πρωτεΐνη γεύματος: Γιαούρτι σόγιας

8η επιλογή: Αυγόφετες
Τις αγαπώ, μου έλειπαν γιατί τις έτρωγα σα παιδάκι, τις βιγκανοποίησα και σας τις έχω εδώ: βίγκαν αυγόφετες, σε προζυμένιο ψωμάκι. Από πάνω έβαλα ταχίνι και λιναρόσπορο. Συνοδεύτηκαν από αχλάδι με κανέλα και γιαουρτάκι με ταχίνι και μελάσα.
Βασική πρωτεΐνη γεύματος: Γιαούρτι σόγιας









Τα πιατάκια μας είναι όλα από pandaboo και με κωδικό anastasaki10,
έχετε 10% έκπτωση σε όλο το eshop!