Αν αγαπάς το κλασικό κουλούρι Θεσσαλονίκης, θα λατρέψεις αυτή την πιο παιχνιδιάρικη εκδοχή του σε μικρές αφράτες μπουκίτσες. Είναι το απόλυτο σνακ για μικρούς και μεγάλους, γιατί φτιάχνεται πανεύκολα, με ελάχιστα υλικά, και τρώγεται με μια μπουκιά.
Οι μπουκίτσες αυτές είναι ιδανικές για το σχολικό ή το επαγγελματικό ταπεράκι, μιας και χωράνε παντού χωρίς να χρειαστεί να τις κόψεις. Έχουν το άρωμα και την υφή του αγαπημένου μας κουλουριού, αλλά σε πιο πρακτική μορφή. Ταιριάζουν τέλεια για πρωινό, για σνακ στο διάλειμμα, ακόμα και για κέρασμα σε παιδικά πάρτι.
Το καλύτερο; Θα χρειαστείς μόνο δύο βασικά υλικά: αλεύρι και γιαούρτι. Από εκεί και πέρα, μπορείς να τις προσαρμόσεις στα δικά σου γούστα, με λίγο αλάτι, ελαιόλαδο ή διαφορετικά άλευρα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: φτιάχνεις μια ζύμη, πλάθεις μικρές μπουκίτσες, τις περνάς από νερό και σουσάμι, και τις ψήνεις μέχρι να ροδίσουν. Σε λίγα λεπτά, έχεις έτοιμο το πιο εύκολο και νόστιμο σνακ!

Κουλούρι Θεσσαλονίκης σε μπουκίτσες
Course: ΣνακCuisine: Για το ταπεράκιDifficulty: Εύκολο12
μπουκίτσες10
minutes12
minutesΜε τις αναλογίες αυτές, φτιάχνω περίπου 12 μπουκίτσες.
Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. γιαούρτι
1 κ.γ. baking powder (κοφτό)
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Προαιρετικά λίγο αλάτι
Σουσάμι & νερό για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύω όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
- Ραντίζω τα χέρια μου με ελαιόλαδο και πλάθω μικρές μπουκίτσες.
- Βουτάω κάθε μπουκιά πρώτα σε νερό και μετά την περνάω καλά μέσα σε μπολ με άφθονο σουσάμι.
- Απλώνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνω στους 180°C για 10–12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν χωρίς να καούν.
- Αφήνω να κρυώσουν και απολαμβάνω!
Σημειώσεις:
- Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φαρίνα αντί για αλεύρι + baking powder, αλλά εγώ το προτιμώ με το κλασικό αλεύρι.
- Ανάλογα με το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσεις, θα αυξομειώσεις και το αλεύρι. Η βασική αναλογία είναι 1:1 αλλά με το φυτικό για παράδειγμα, αν δεν είναι και στραγγιστό, θα χρειαστεί παραπάνω,
- Μπορείς να πειραματιστείς με διαφορετικά άλευρα (ολικής, βρώμης κ.λπ.), προσαρμόζοντας αντίστοιχα τη σύσταση.
