Αναποδογυριστό κέικ ροδάκινο
Κέικ

Αναποδογυριστό κέικ ροδάκινο

Με φυτική βάση και χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη

Αν το καλοκαίρι ήταν κέικ, θα ήταν αυτό εδώ! Δεν μπορώ να σας περιγράψω τα αρώματα που αναδύονται σε κάθε μπουκιά — πρέπει να το φτιάξετε για να το καταλάβετε!
Τα ροδάκινα αναποδογυρίζουν και καραμελώνουν στο ψήσιμο, ενώ οι μυρωδιές κανέλλας, τζίντζερ και μοσχοκάρυδου πλημμυρίζουν το σπίτι! Είναι ένα αφράτο, φυτικό κέικ χωρίς ζάχαρη — το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα πιρούνι… ή μάλλον, ένα δεύτερο κομμάτι! Ονειρευόμουν αυτό το κέικ όσο ήμουν στη θάλασσα και μόλις γύρισα, πριν καλά-καλά τακτοποιήσω τα πράγματά μου, μπήκα στην κουζίνα να το φτιάξω! Και έγινε ένα όνειρο!
Μία δοκιμή θα σε πείσει!

Αναποδογυριστό κέικ ροδάκινο

Recipe by VeggieSharkCourse: Χωρίς ζάχαρηCuisine: ΚέικDifficulty: Μέτριο
Μερίδες

8

κομμάτια
Προετοιμασία

10

minutes
Ψήσιμο

40

minutes

Τα υλικά είναι για ένα κέικ σε στρόγγυλο τσέρκι διαμέτρου 20 εκ.

Υλικά:

  • 320 ml γάλα (χρησιμοποιώ σόγιας, χωρίς ζάχαρη)

  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 160 ml υγρό γλυκαντικό

  • 100 ml ελαιόλαδο

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα (χωρίς αλουμίνιο)

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ

  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

  • 1 πρέζα αλάτι

  • Για τη βάση του ταψιού:
  • 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας

  • 2 ροδάκινα κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση:

  • Στρώνω αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι μου.
  • Λιώνω το λάδι καρύδας και με πινέλο το απλώνω ομοιόμορφα στο ταψί.
  • Πασπαλίζω με τις 2 κουταλιές ζάχαρη καρύδας.
  • Κόβω τα ροδάκινα σε φέτες και τα απλώνω περιμετρικά πάνω στο ταψί, πάνω από τη ζάχαρη καρύδας. Αφήνω το ταψί στην άκρη.
  • Κοσκινίζω το αλεύρι σε μπολ. Προσθέτω το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύω καλά τα στερεά υλικά.
  • Σε άλλο μπολ ανακατεύω το γάλα, το ελαιόλαδο και το υγρό γλυκαντικό.
  • Ρίχνω σταδιακά τα στερεά υλικά μέσα στα υγρά και ανακατεύω αρχικά με σύρμα και μετά με μαρίζ, μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Προσέχω να μην ανακατέψω πολύ.
  • Περιχύνω τον χυλό πάνω από τα ροδάκινα στο ταψί.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180°C για 35-40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που βάζω στο κέντρο.
  • Αφήνω το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το κόψω και το σερβίρω.

Σημειώσεις:

  • Αν δεν έχεις λάδι καρύδας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο ελαιόλαδο ή άλλο φυτικό λάδι με ουδέτερη γεύση.
  • Το υγρό γλυκαντικό μπορεί να είναι σιρόπι αγαύης, μέλι (αν δεν είσαι vegan ) ή σιρόπι σφενδάμου, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.
  • Για να κάνεις το κέικ πιο αφράτο, μην ανακατεύεις τον χυλό υπερβολικά — ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά.
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα φρούτα εποχής αντί για ροδάκινα, όπως βερίκοκα, νεκταρίνια ή μήλα, ανάλογα με τη γεύση που θέλεις να δώσεις.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x