Θα γίνουν οι αγαπημένες σου βάφλες!
Γιατί εμένα, έγιναν πάντως οι αγαπημένες μου βάφλες! Είναι γλυκόξινες, με άρωμα λεμονιού, αφράτες και χορταστικές! Έχουν πρωτεΐνη χάρη στο γιαουρτάκι και τους σπόρους τσία και βιταμίνη c από το μοσχομυριστό λεμονάκι! Τις έψησα στο φανταστικό μου πολυμηχάνημα, που είναι 7 σε 1. Μπορείς να κάνεις donut, βάφλες, μπισκότα και πολλά ακόμη!

Αρωματικές βάφλες λεμονιού
Course: Χωρίς ζάχαρηCuisine: Πρωινό, ΒάφλεςDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
4
μεγάλεςΠροετοιμασία
10
minutesΨήσιμο
15
minutesΜε τις αναλογίες αυτές, φτιάχνω 4 μεγάλες βάφλες.
Υλικά:
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. γιαούρτι
60 ml. γάλα
1/4 φλ. ταχίνι
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σ. σπόροι τσία
1 κ.σ. χυμός λεμόνι
Ξύσμα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση:
- Βάζω σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ταχίνι, το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύω.
- Προσθέτω τους σπόρους τσία, τον χυμό λεμόνι και το ξύσμα και ανακατεύω καλά.
- Στο τέλος βάζω το αλεύρι και ανακατεύω με τη μαρίζ.
- Το μείγμα μου δεν είναι πολύ ρευστό, είναι αρκετά ψωμένιο. Μεταφέρω με ένα κουτάλι στη βαφλιέρα μου μείγμα, το απλώνω λιγάκι και ψήνω.
- Το μηχάνημά μου, έχει ένδειξη, όταν το λαμπάκι γίνει πράσινο είναι έτοιμες. Συνήθως, καταλαβαίνω πως είναι έτοιμες, όταν σταματήσουν να βγαίνουν ατμοί.
- Αν δεν έχω βαφλιέρα αλλά έχω φόρμες σιλικόνης για βάφλες, μπορώ να μεταφέρω εκεί το μείγμα και να ψήσω στον φούρνο. Διαφορετικά, μπορώ να τα κάνω και πανκέικ.
Recipe Video
