Βάφλες λεμονιού χωρίς αυγά
Βάφλες Πρωινό

Αρωματικές βάφλες λεμονιού

Θα γίνουν οι αγαπημένες σου βάφλες!

Γιατί εμένα, έγιναν πάντως οι αγαπημένες μου βάφλες! Είναι γλυκόξινες, με άρωμα λεμονιού, αφράτες και χορταστικές! Έχουν πρωτεΐνη χάρη στο γιαουρτάκι και τους σπόρους τσία και βιταμίνη c από το μοσχομυριστό λεμονάκι! Τις έψησα στο φανταστικό μου πολυμηχάνημα, που είναι 7 σε 1. Μπορείς να κάνεις donut, βάφλες, μπισκότα και πολλά ακόμη!

Αρωματικές βάφλες λεμονιού

Recipe by VeggieSharkCourse: Χωρίς ζάχαρηCuisine: Πρωινό, ΒάφλεςDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

4

μεγάλες
Προετοιμασία

10

minutes
Ψήσιμο

15

minutes

Με τις αναλογίες αυτές, φτιάχνω 4 μεγάλες βάφλες.

Υλικά:

  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 150 γρ. γιαούρτι

  • 60 ml. γάλα

  • 1/4 φλ. ταχίνι

  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

  • 1 κ.σ. σπόροι τσία

  • 1 κ.σ. χυμός λεμόνι

  • Ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

  • Βάζω σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ταχίνι, το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύω.
  • Προσθέτω τους σπόρους τσία, τον χυμό λεμόνι και το ξύσμα και ανακατεύω καλά.
  • Στο τέλος βάζω το αλεύρι και ανακατεύω με τη μαρίζ.
  • Το μείγμα μου δεν είναι πολύ ρευστό, είναι αρκετά ψωμένιο. Μεταφέρω με ένα κουτάλι στη βαφλιέρα μου μείγμα, το απλώνω λιγάκι και ψήνω.
  • Το μηχάνημά μου, έχει ένδειξη, όταν το λαμπάκι γίνει πράσινο είναι έτοιμες. Συνήθως, καταλαβαίνω πως είναι έτοιμες, όταν σταματήσουν να βγαίνουν ατμοί.
  • Αν δεν έχω βαφλιέρα αλλά έχω φόρμες σιλικόνης για βάφλες, μπορώ να μεταφέρω εκεί το μείγμα και να ψήσω στον φούρνο. Διαφορετικά, μπορώ να τα κάνω και πανκέικ.

Recipe Video

Το πολυμηχάνημά μου το βρίσκεις εδώ και με τον κωδικό Anastasaki10 έχεις 10% έκπτωση!!!

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x