Μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμα κεκάκια

Αγαπώ πολύ τα κέικ! Αγαπώ να ξυπνάω το πρωί και να έχω έτοιμο κέικ, για να συνοδεύσω τον καφέ μου! Όταν είναι παρασκευασμένο με αγνά υλικά, θρεπτικά και χωρίς ζάχαρη, κάνουν το κέικ ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ! Τα μικρά χεράκια όμως, σαν μικρά που είναι, αγαπούν τα μικρά κεκάκια! Διαπίστωσα λοιπόν, πως δεν έχω συνταγές για μαφινάκια! Έτσι, σε συνεργασία με την αγαπημένη μου Wild Souls, έσπευσα να το διορθώσω! Σας ετοιμάσαμε αφράτα κεκάκια σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη με ένα υπέροχο frosting, σα βουτυρόκρεμα, αλλά τελείως φυτικό και θρεπτικό!

Σοκολατένια muffins χωρίς ζάχαρη
Course: Πρωινό, MuffinCuisine: Νηστίσιμα, Χωρίς ζάχαρηDifficulty: Εύκολο7
κεκάκια10
minutes30
minutesΤα ψήνω σε φόρμες σιλικόνης και τις γεμίζω ως πάνω. Αν θέλετε να είναι πιο μικρά, μπορείτε να τα γεμίσετε λιγότερο και θα βγάλετε περισσότερα τεμάχια.
Υλικά:
130 ml. Φυτικό γάλα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ. ελαιόλαδο
20 γρ. χαρουπάλευρο
4 κ.σ. Φουντουκοβούτυρο Wild Souls
1 ώριμη μπανάνα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Για το frosting:
1/2 φλ. Κάσιους μουλιασμένα από βραδύς
50 ml. φυτικό γάλα
1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
Προαιρετικά: Φυτικά χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
- Βάζω στο μούλτι την μπανάνα μαζί με το γάλα και πολτοποιώ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο με το Φουντουκοβούτυρο και προσθέτω το μείγμα μπανάνα-γάλα. Ανακατεύω καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ, βάζω το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, το μπέικιν και ανακατεύω καλά.
- Ρίχνω σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά, στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύω καλά, να ενσωματωθούν.
- Μεταφέρω το μείγμα σε φόρμες για μάφιν ή σε χαρτάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για 30 περίπου λεπτά.
- Για την επικάλυψη (froasting):
- Μουλιάζω τα κάσιους από το βράδυ ή διαφορετικά, μπορώ να τα βράσω, μέχρι να μαλακώσουν.
- Στραγγίζω καλά και τα μεταφέρω σε ένα δυνατό μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ να γίνουν κρέμα.
- Αν θέλω να την χρωματίσω, τη χωρίζω σε μπολάκια και διαλύω σε ελάχιστο νερό τα φυτικά μου χρώματα (είναι σε σκόνη) και τα προσθέτω στην κρέμα. Ανακατεύω καλά.
- Βάζω την κρέμα μέσα σε κορνέ και τη μεταφέρω για 10-15 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξει.
- Διακοσμώ τα κεκάκια μου, όπως θέλω.
Σημειώσεις:
- Τα έχω κάνει και με αλεύρι βρώμης και βγαίνουν εξίσου νόστιμα.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και να παραλείψετε το μπέικιν.
- Γίνονται και με ταχίνι ή ό,τι βούτυρο καρπού σας αρέσει, απλώς το φουντουκοβούτυρο τους ταιριάζει τέλεια.
