Σοκολατένια Muffins χωρίς ζάχαρη
Muffins Πρωινό

Σοκολατένια muffins χωρίς ζάχαρη

Μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμα κεκάκια

Αγαπώ πολύ τα κέικ! Αγαπώ να ξυπνάω το πρωί και να έχω έτοιμο κέικ, για να συνοδεύσω τον καφέ μου! Όταν είναι παρασκευασμένο με αγνά υλικά, θρεπτικά και χωρίς ζάχαρη, κάνουν το κέικ ένα γρήγορο και θρεπτικό σνακ! Τα μικρά χεράκια όμως, σαν μικρά που είναι, αγαπούν τα μικρά κεκάκια! Διαπίστωσα λοιπόν, πως δεν έχω συνταγές για μαφινάκια! Έτσι, σε συνεργασία με την αγαπημένη μου Wild Souls, έσπευσα να το διορθώσω! Σας ετοιμάσαμε αφράτα κεκάκια σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη με ένα υπέροχο frosting, σα βουτυρόκρεμα, αλλά τελείως φυτικό και θρεπτικό!

Σοκολατένια muffins χωρίς ζάχαρη

Recipe by VeggieSharkCourse: Πρωινό, MuffinCuisine: Νηστίσιμα, Χωρίς ζάχαρηDifficulty: Εύκολο
Τεμάχια

7

κεκάκια
Προετοιμασία

10

minutes
Ψήσιμο

30

minutes

Τα ψήνω σε φόρμες σιλικόνης και τις γεμίζω ως πάνω. Αν θέλετε να είναι πιο μικρά, μπορείτε να τα γεμίσετε λιγότερο και θα βγάλετε περισσότερα τεμάχια.

Υλικά:

  • 130 ml. Φυτικό γάλα

  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 50 γρ. ελαιόλαδο

  • 20 γρ. χαρουπάλευρο

  • 4 κ.σ. Φουντουκοβούτυρο Wild Souls

  • 1 ώριμη μπανάνα

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • Για το frosting:
  • 1/2 φλ. Κάσιους μουλιασμένα από βραδύς

  • 50 ml. φυτικό γάλα

  • 2 κ.σ. Κάσιους Βούτυρο με Βανίλια Μαδαγασκάρης

  • 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου

  • Προαιρετικά: Φυτικά χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

  • Βάζω στο μούλτι την μπανάνα μαζί με το γάλα και πολτοποιώ.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύω το ελαιόλαδο με το Φουντουκοβούτυρο και προσθέτω το μείγμα μπανάνα-γάλα. Ανακατεύω καλά.
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάζω το αλεύρι, το χαρουπάλευρο, το μπέικιν και ανακατεύω καλά.
  • Ρίχνω σιγά σιγά το μείγμα με τα στερεά, στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύω καλά, να ενσωματωθούν.
  • Μεταφέρω το μείγμα σε φόρμες για μάφιν ή σε χαρτάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για 30 περίπου λεπτά.
  • Για την επικάλυψη (froasting):
  • Μουλιάζω τα κάσιους από το βράδυ ή διαφορετικά, μπορώ να τα βράσω, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στραγγίζω καλά και τα μεταφέρω σε ένα δυνατό μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ να γίνουν κρέμα.
  • Αν θέλω να την χρωματίσω, τη χωρίζω σε μπολάκια και διαλύω σε ελάχιστο νερό τα φυτικά μου χρώματα (είναι σε σκόνη) και τα προσθέτω στην κρέμα. Ανακατεύω καλά.
  • Βάζω την κρέμα μέσα σε κορνέ και τη μεταφέρω για 10-15 λεπτά στο ψυγείο, να σφίξει.
  • Διακοσμώ τα κεκάκια μου, όπως θέλω.

Σημειώσεις:

  • Τα έχω κάνει και με αλεύρι βρώμης και βγαίνουν εξίσου νόστιμα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και να παραλείψετε το μπέικιν.
  • Γίνονται και με ταχίνι ή ό,τι βούτυρο καρπού σας αρέσει, απλώς το φουντουκοβούτυρο τους ταιριάζει τέλεια.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x