Βάφλες αφράτες με κομματάκια σοκολάτας Αυτές οι βάφλες δημιουργήθηκαν τυχαία, το πρωινό του Σαββάτου, όταν το Αναστασάκι έβλεπε το αγαπημένο της παιδικό και οι πράκτορες έτρωγαν ΤΕΤΡΑΓΩΝΕΣ βάφλες! Αυτοσχεδίασα με υλικά που είχα και βγήκαν φανταστικές, έτσι αποφάσισα αυτή να είναι η συνταγή που θα ανοίξει την εβδομάδα μας!! Τις σερβίρισα με Wild πραλίνα της Wildsouls και κομματάκια φράουλας και μου θύμισε τις βάφλες που είχα πρωτοφάει σα φοιτήτρια σε ένα μαγαζί στο κέντρο της πόλης στο εμπορικό Odeon. Πάνε χρόνια που έκλεισε, θυμάται κανείς το όνομά του;
Αφράτες βάφλες με σοκολάτα
Course: Βάφλες, ΠρωινόDifficulty: Εύκολο5
βάφλες10
minutes15
minutesΜε τις αναλογίες αυτές έφτιαξα 5 μεγάλες βάφλες.
Υλικά:
1 & 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. γάλα (έβαλα σόγιας χωρίς ζάχαρη)
1/2 φλ. γιαούρτι (έβαλα στραγγιστό σόγιας)
2 κ.σ. αλεύρι ρεβυθιού (προαιρετικά για έξτρα πρωτεΐνη)
1 κ.σ. σπόροι τσία
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
Λίγες σταγόνες χυμό πορτοκάλι ή λεμόνι
Προαιρετικά: κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω τα άλευρά, το μπέικιν πάουντερ, τους σπόρους τσία και την κανέλα.
- Προσθέτω το γάλα, το γιαούρτι και τις σταγόνες πορτοκάλι και ανακατεύω καλά.
- Προσθέτω αν θέλω και τα κομματάκια σοκολάτας και είναι έτοιμες για ψήσιμο.
- Λαδώνω με λίγο λάδι καρύδας τις πλάκες τις βαφλιέρας μου, βοηθάει να μην κουλάνε, ειδικά στις βάφλες χωρίς αυγά.
- Ψήνω μέχρι να σταματήσει να βγάζει ατμούς η βαφλιέρα μου.