Αλμυρό κέικ
Κέικ Πρωινό

Αλμυρό κέικ

Ποιος είπε πως τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Αγαπάς τα κέικ; Κι εγώ πολύ! Είναι ένα εύκολο σνακ, για όλες τις ώρες! Σήμερα όμως, είπαμε να πρωτοτυπήσουμε και να μην κάνουμε ένα κλασικό γλυκό κέικ αλλά… αλμυρό! Γεμάτο με γεύσεις που αγαπάμε πολύ! Ελιές, λιαστή ντομάτα, καλαμπόκι και τριμμένο τυράκι!!! ‘Ισως σε επόμενη φορά να έβαζα και αρακά (δεν είχα αυτή τη φορά) ή και λίγο τόφου για πρωτεΐνη!! Είναι αφράτο, χωρίς να έχει αυγά και δεν τρίβεται και αυτό οφείλεται στον άχαστο και αγαπημένο μου πλέον συνδυασμό, χυμός πορτοκάλι & μαγειρική σόδα!

Το έψησα στην φόρμα σιλικόνης από η οποία με έχει καταβολέψει και αγαπώ το γεγονός πως δεν χρειάζεται καθόλου λιπαρή ουσία!!

Και εννοείται έχουμε εκπτωτικό κωδικό anastasaki10 για όλο το E-shop!

Αλμυρό κέικ

Recipe by VeggieSharkCourse: Κέικ, ΠρωινόCuisine: Χωρίς αυγάDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

8

κομμάτια
Προετοιμασία

10

minutes
Ψήσιμο

45

minutes

Με τις αναλογίες αυτές έφτιαξα ένα κέικ για την κλασική μακρόστενη φόρμα.

Υλικά:

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 300 ml. χυμός πορτοκάλι

  • 1/2 φλ. καλαμπόκι

  • 1/2 φλ. τυρί τριμμένο (έβαλα φυτικό)

  • 1/3 φλ. ελιές σε ροδέλες

  • 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα (χωρίς αλουμίνιο)

  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδο

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

  • Ξεκινάω με τα υγρά: πάνω από ένα μεγάλο μπολ, βάζω τη μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό και ανακατεύω μέχρι να αφρίσει.
  • Ρίχνω τον χυμό στο μπολ και προσθέτω το ελαιόλαδο.
  • Σε ένα άλλο μπολ, βάζω το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη και τη ρίγανη και ανακατεύω. Το μεταφέρω στο μείγμα με τα υγρά και ανακατεύω, στην αρχή με το σύρμα κι έπειτα με τη μαρίζ.
  • Προσθέτω τα υλικά της γέμισης: ελιές σε ροδέλες, ψιλοκομμένες λιαστές, καλαμπόκι και τριμμένο τυρί.
  • Μεταφέρω σε φόρμα, όπου έχω λαδώσει και απλώσει αντικολλητικό χαρτί και βάζω για ψήσιμο.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 45-50 λεπτά.

Recipe Video

Σημειώσεις:

  • Μπορείτε να βάλετε μέσα και τόφου ή αρακά, για έξτρα πρωτεΐνη.
  • Προσοχή με το ψήσιμο, επειδή έχει υλικά που θα βγάλουν υγρασία, θέλει χρόνο. Κάντε το τεστ με την οδοντογλυφίδα πριν το βγάλετε από τον φούρνο.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x