Ή με μία λέξη… κανελάκια!
Δεν ξέρω για σένα αλλά εγώ λατρεύω την κανέλα! Έτσι, ξετρελάθηκα όταν ανακάλυψα πως υπάρχουν δημητριακά γεμάτα με κανέλα! Γεμάτα όμως, δυστυχώς, και με ζάχαρη, φοινικέλαια και πολλά ακόμη που δεν θα ήθελα να καταναλώνω καθημερινά, ούτε εγώ, πόσο μάλλον το παιδί μου! Έτσι, μετά την μεγάλη επιτυχία των σοκολατένιων σπιτικών δημητριακών που είχαμε κάνει παλιότερα, αποφάσισα να δοκιμάσω να κάνω σπιτικά… κανελάκια! Βγήκαν τέλεια και εννοείται, μοιράζομαι τη συνταγή μαζί σας!
Σπιτικά δημητριακά κανέλας
Course: ΠρωινόCuisine: ΔημητριακάDifficulty: Εύκολο10
minutes12
minutesΜε τις αναλογίες αυτές φτιάχνω ένα ταψί δημητριακά που ισοδυναμούν με ένα μικρό βαζάκι.
Υλικά:
1 φλ. αλεύρι ολικής
1/4 φλ. νερό (σταδιακά)
50 ml. λάδι καρύδας
40 γρ. υγρό γλυκαντικό*
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Για την επικάλυψη:
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. ζάχαρη καρύδας
Εκτέλεση:
- Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν και ανακατεύω.
- Προσθέτω το λάδι καρύδας και το γλυκαντικό μου και ανακατεύω.
- Σταδιακά, κουταλιά κουταλιά, προσθέτω το νερό. Θέλω να έχω μία μπάλα ζύμης που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σε καθαρή επιφάνεια, ανοίγω με πλάστη τη ζύμη μου σε φύλλο πάχους 2 χιλιοστών περίπου.
- Το χαράσσω με το cutter της πίτσας ή ένα κοφτερό μαχαίρι σε μικρούς ρόμβους, όπως στο βίντεο της συνταγής και βάζω για ψήσιμο.
- Ψήνω στους 180 βαθμούς, για 10-12 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο μου. Προσοχή να μην μου αρπάξουν.
- Αποσύρω από τον φούρνο, αφήνω να κρυώσουν και με τα χέρια μου τα σπάω σε κομμάτια και αποθηκεύω σε ένα βάζο.