Με μόλις 4 υλικά
Δεν θα ήταν τέλειο αν σου λεγα πως με αλεύρι, λάδι και νερό μπορείς να έχεις τα δικά σου πιτάκια; Μάλιστα δεν έχουν χρόνο αναμονής και καθόλου διογκωτική ουσία! Η ζύμη είναι τέλεια, γίνεται πανεύκολα, δεν κολλάει καθόλου και είναι ιδανική για πιτάκια τύπου κουρού αλλά μπορείς και να τα τυλίξεις για να κάνεις φλογέρες! Για γέμιση… βάζεις ό,τι θέλεις αλλά μιας και η νηστεία έχει την τιμητική της αυτή την περίοδο… μπορείς να δοκιμάσεις και την δική μας πρόταση και να δώσεις στο τόφου μια ευκαιρία!

Πανεύκολα νηστίσιμα πιτάκια
Course: Σνακ, ΠιτάκιαCuisine: Χωρίς μαγιάDifficulty: Εύκολο12
πιτάκια10
minutes15
minutesΑν θέλετε περισσότερα τεμάχια μπορείτε να διπλασιάσετε τις αναλογίες.
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι*
125 ml. νερό
40 γρ. Ελαιόλαδο
1/2 κ.σ. μηλόξιδο
1/4 κ.γ. θυμάρι (Προαιρετικά)
1/4 κ.γ. αλάτι (Προαιρετικά)
- Για τη γέμιση:
100 γρ. τόφου
3 κ.σ. φυτικό γιαούρτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, θυμάρι
Εκτέλεση:
- Σε μία λεκανίτσα βάζω όλα μου τα υλικά και ανακατεύω για να έχω ένα ζυμαράκι που δεν κολλάει στα χέρια.
- Το αφήνω να ξεκουραστεί μέχρι να ετοιμάσω τη γέμισή μου.
- Εγώ βάζω τόφου σε ένα μπολάκι που το θρυμματίζω με τα χέρια μου.
- Προσθέτω το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω.
- Με έναν πλάστη, ανοίγω τη ζύμη μου σε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών και με ένα ποτήρι ή ένα κουπάτ κόβω τη ζύμη σε δισκάκια.
- Γεμίζω στη μία μεριά και καπακώνω με την άλλη, σα να θέλω να κάνω κουρού. Πιέζω με τα δάχτυλά μου τις ενώσεις και με ένα πιρούνι, ασφαλίζω το πιτάκι.
- Αν νιώθω πως δεν έχει κολλήσει καλά, το βρέχω ελαφρώς για να κολλήσει καλύτερα.
- Ψεκάζω με ελαιόλαδο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Σημειώσεις:
- Για αλεύρι χρησιμοποίησα πολύσπορο αλεύρι αλλά τα έχω κάνει και με ολικής και με φαγόπυρου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε και ίσως χρειαστεί μία αυξομείωση στα υγρά στοχεία.
- Για γέμιση, βάζετε ό,τι σας αρέσει!