Με κομματάκια σοκολάτας, νηστίσιμα και χωρίς ζάχαρη!
Θέλεις να έχεις τα πιο αφράτα μάφιν μπανάνας με κομματάκια σοκολάτας ΧΩΡΙΣ αυγά!; Ιδανικά αν νηστεύεις, αν έχεις αλλεργία, αν δεν τρως γενικότερα αυγά ηηηηηή αν έχεις και μικρό μωράκι (εκεί να παραλείψεις τα κομματάκια σοκολάτας!) έχοντας κάνει φυσικά τις απαραίτητες εισαγωγές! Γίνονται πανεύκολα, πολύ γρήγορα και δεν θέλουν ούτε μούλτι! Αν θέλεις να τα κάνεις και πιο…. Ξεχωριστά και χαρούμενα θα πάρεις φόρμες σιλικόνης από pandaboo.gr όπου έχει σε πάρα πάρα πολλά σχέδια και με τον κωδικό anastasaki10 έχεις 10% έκπτωση στις αγορές σου!

Μπανανομάφιν χωρίς ζάχαρη
Course: Χωρίς ζάχαρηCuisine: Πρωινό, ΣνακDifficulty: Εύκολο14
μαφινάκια15
minutes20
minutesΜε τις αναλογίες αυτές, φτιάχνεις 12-15 μαφινάκια, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας που θα χρησιμοποιήσεις.
Υλικά:
170 ml. Γάλα (έβαλα σόγιας χωρίς ζάχαρη)
150 γρ. αλεύρι (έβαλα 110 γρ. πολύκαρπο & 40 γρ. για όλες τις χρήσεις)*
2 ώριμες μπανάνες
60 γρ. Φιστικοβούτυρο
30 γρ. Σιρόπι σφενδάμου (μπορείς και να το παραλείψεις)
1 κ.σ. Χυμό λεμόνι
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
Οδηγίες:
- Πολτοποιώ τις μπανάνες είτε με ένα πιρούνι είτε με το εργαλείο του πουρέ.
- Προσθέτω το γάλα, το φιστικοβούτυρο, το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύω καλά με το σύρμα.
- Ρίχνω τη μαγειρική σόδα μέσα στα άλευρά μου και ανακατεύω. Τα ρίχνω στο μείγμα μου και προσθέτω τον χυμό λεμόνι*.
- Ανακατεύω καλά, ρίχνω και κομματάκια σοκολάτας, αν θέλω και μεταφέρω σε φόρμες σιλικόνης για ψήσιμο.
- Ψήνω στους 175 βαθμούς με αέρα για 15-20 λεπτά.
Σημειώσεις:
- Μπορείς εναλλακτικά, να βάλεις αλεύρι βρώμης, αλεύρι ολικής ή ό,τι αλεύρι θέλεις και αν χρειαστεί, προσθέτεις λίγη παραπάνω υγρασία.
- Αντί για χυμό λεμόνι μπορώ να χρησιμοποιήσω χυμό πορτοκάλι ή μηλόξυδο.
- Αντί για κομματάκια σοκολάτας, μπορώ να βάλω σταφίδες, κράνμπερι ή ό,τι άλλο μου αρέσει.

