Με μόλις 5 υλικά, χωρίς λευκή ζάχαρη και μίξερ.
Αυτό το κέικ πραγματικά θα το λατρέψεις όσο κι εγώ! Είναι αρωματικό, χωρίς λευκή ζάχαρη, με υγρό γλυκαντικό της επιλογής μας και με αλεύρι βρώμης! Δεν έχει αυγά, δεν χρειάζεται μίξερ και γίνεται σε χρόνο μηδέν!!!! Το έψησα μέσα στην καινούρια φόρμα για κέικ, μακρόστενη σιλικόνης από pandaboo.gr και όπως βλέπετε ξεφορμάρεται φανταστικά, χωρίς λιπαρή ουσία! Τέλειο για το πρωινό καδεφάκι ή για το σχολικό ταπεράκι!

Κέικ πορτοκαλιού με αλεύρι βρώμης
Course: ΠρωινόCuisine: Χωρίς μίξερDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
8
κομμάτιαΠροετοιμασία
10
minutesΨήσιμο
40
minutesΥλικά:
250 γρ. Αλεύρι βρώμης
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml. Χυμός πορτοκάλι
150 ml. Σιρόπι αγαύης ή άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας
100 ml. Ελαιόλαδο
100 γρ. Σταγόνες κουβερτούρας
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κ.γ. Μαγειρική σόδα (χωρίς αλουμίνιο)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ βάζω τον χυμό και τη σόδα για να αφρίσει.
- Προσθέτω το ελαιόλαδο και το γλυκαντικό μου και ανακατεύω με ένα σύρμα για να διαλυθεί το σιρόπι.
- Προσθέτω το ξύσμα από το πορτοκάλι και το αλεύρι και ανακατεύω με τη μαρίζ.
- Τελευταία, θα βάλω τα κομματάκια σοκολάτας, αν θέλω και μεταφέρω σε φόρμα σιλικόνης ή σε φόρμα για κέικ και βάζω για ψήσιμο.
- Ψήνω στους 175 βαθμούς, με αέρα, για 35-40 λεπτά σίγουρα.
Σημειώσεις:
- Μπορεί να γίνει και με αλεύρι ολικής ή και εξ ολοκλήρου με αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αυτό που θέλω να προσέξετε είναι να έχει την υφή που βλέπετε στο βίντεο, όχι πολύ ρευστό αλλά ούτε και πολύ σφιχτό, οπότε αν κάνετε τροποποιήσεις, θα χρειαστεί ίσως 1-2 κουταλάκια έξτρα αλεύρι.
- Η αρχική συνταγή είναι μόνο με αλεύρι βρώμης αλλά όταν έγινε ξανά, είχα ξεμείνει και συμπλήρωσα με γ.ο.χ.
