Μία εύκολη συνταγή για σπιτικά ψωμάκια κάθε μέρα
Έχει πόσο καιρό που εμφανίζονται στο feed μου συνταγές για ψωμί με 2 υλικά! Ήρθε η στιγμή να δοκιμάσω και γω αλλά με αλεύρι Ζέας και φυτικό γιαουρτάκι! Και μαντέψτε… γίνονται τέλεια! Με δυο υλικά, που λίγο πολύ έχουμε όλοι στο σπίτι μας! Μπορείς να κάνεις ψωμάκια τύπου μπαγκέτες, για να κάνεις σαντουιτσάκια, μπορείς να κάνεις στρογγυλά κουλούρια ακόμη και pretzel ή και ατομικά τυροψωμάκια, ελαιόψωμα…σταφιδόψωμα… ό,τι ιδέα σου ρθει!!!! Τέλεια ιδέα για ταπεράκι, διατηρούνται και κατάψυξη!

(Τυρό)ψωμάκια με 2 υλικά
Course: Ψωμί, ΚουλούριαCuisine: Χωρίς φούσκωμαDifficulty: ΕύκολοΤεμάχια
5
ψωμάκιαΠροετοιμασία
10
minutesΨήσιμο
15
minutesΜε τις αναλογίες αυτές φτιάχνω 5 μικρά ψωμάκια ή 4 κουλούρια
Υλικά:
1/2 φλ. γιαούρτι (χρησιμοποίησα γιαούρτι σόγιας)
150 γρ. αλεύρι ζέας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύω.
- Προσθέτω και το γιαούρτι και ανακατεύω καλά.
- Θέλω το μείγμα μου να μην κολλάει στα χέρια, αν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμη αλεύρι.
- Αν επιλέξω να πλάσω σε κουλούρια, θα χρειαστεί να προσθέσω λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, διαφορετικά, μπορώ να προσθέσω μέσα σπόρους, τυρί τριμμένο, ελιές και να τα αφήσω για λίγη ώρα στο ψυγείο για να σφίξει.
- Πλάθω σε μπαλάκια και μεταφέρω σε θήκες σιλικόνης για μάφιν.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 15-20 λεπτά περίπου ή στο air fryer (εγώ τα έψησα εκεί).
Σημειώσεις:
- Μπορώ να τα κάνω με ό,τι αλεύρι θέλω, ακόμη και με χαρουπάλευρο.
