Τι πιο εύκολο και βολικό από κριτσινάκια σπιτικά, με αγνά ποιοτικά υλικά, όπου μπορείς να τα πάρεις μαζί σου στην παραλία, στις βόλτες αλλά και… στον καναπέ, παρέα με το κλιματιστικό! Εύκολα κριτσινάκια, χωρίς επιπρόσθετα γλυκαντικά αλλά μόνο με το Ταχίνι με Χαρουπόμελο από Wild Souls. Αποφασίσαμε, αυτή τη φορά, να τα κάνουμε τελείως απλά, χωρίς λαχανικό ή φρούτο, για να είναι ακόμη πιο εύκολη η παρασκευή τους! Το Αναστασάκι πάντως… τα τίμησε ιδιαίτερα και κέρασε και την παρέα της στη θάλασσα!
Κριτσινάκια με ταχίνι και κανέλα
Course: Χωρίς ζάχαρηCuisine: ΣνακDifficulty: Εύκολο22
κριτσίνια10
minutes13
minutesΜε τις αναλογίες αυτές, έφτιαξα περίπου 22 κριτσινάκια.
Υλικά:
150 γρ. & 1 κ.σ. αλεύρι ολικής
100 γρ. Ταχίνι με Χαρουπόμελο
110 ml. νερό
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ξύδι
1/4 κ.γ. αλάτι (σε παιδάκια κάτω του έτους, παραλείψτε το)
Προαιρετικά: 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση:
- Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.
- Προσθέτω το ταχίνι, το ξύδι, το νερό και τον σφένδαμο, αν θα χρησιμοποιήσω.
- Ανακατεύω στην αρχή με τη μαρίζ και μετά με τα χέρια μου. Δίνω χρόνο, να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι, μην βιαστείτε να προσθέσετε νερό.
- Αν δω πως το μείγμα μου κολλάει, προσθέτω λίγο αλεύρι και ζυμώνω καλά. Δεν θέλω να έχω τριφτή ζύμη, ούτε πολύ κολλώδη. Θέλω να είναι εύπλαστη.
- Χωρίζω σε 20-22 μπαλάκια, των 15-18 γραμμαρίων το καθένα και πλάθω στο σχήμα που επιθυμώ.
- Εγώ, πασπαλίζω τον πάγκο μου με σουσάμι και πλάθω τα κριτσίνια εκεί πάνω.
- Όσο πιο λεπτά τα πλάσετε, τόσο πιο τραγανά θα γίνουν.
- Τα βάζω σε ταψί, όπου έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα, για 12-15 λεπτά, με προσοχή να μην μου αρπάξουν
Σημειώσεις:
- Το ξύδι, μπορεί να είναι ό,τι έχετε στα ντουλάπια σας, απλά προσοχή, να είναι χωρίς θειώδη. Εγώ χρησιμοποίησα μηλόξυδο.