Μία πολύ εύκολη πρόταση για γλυκάκι με αφορμή τη γιορτή της μητέρας
Με αφορμή την επικείμενη γιορτή της μητέρας, είχαμε την ιδέα με την αγαπημένη μας Wild Souls, να φτιάξουμε το απόλυτο γλυκάκι! Μια τουρτίτσα, με άρωμα φράουλας και επικάλυψη σοκολάτας, χωρίς όμως προσθήκη ζάχαρης!!!!! Η πρόταση μας, είναι μια σχεδόν ατομική τούρτα, για να δωρίσουμε στις μανούλες μας ή και στους εαυτούς μας, η οποία γίνεται πανεύκολα και μπορούμε να φτιάξουμε παρέα με τα παιδάκια μας! Το παντεσπάνι μπορεί να γίνει με δυο τρόπους, με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αν το θέλετε να είναι κλασικό και αφράτο ή με αλεύρι ντίνκελ, αν αποφεύγετε τα λευκά άλευρα και το θέλετε πιο… στιβαρό! Είναι φραουλένιο, χάρη στην Mαρμελάδα Φράουλα από Wild Souls που βάλαμε μέσα και η επικάλυψη της τούρτας είναι το πιο εύκολο από όλα μιας και χρησιμοποιήσαμε το Τραγανό τους Αμυγδαλοβούτυρο με Κακάο με Χουρμά!
Σοκολατένια τούρτα χωρίς ζάχαρη
Course: Επιδόρπια, Γιορτή της μητέραςCuisine: Χωρίς ζάχαρηDifficulty: Εύκολο10
minutes25
minutesΜε τις αναλογίες αυτές, φτιάχνεις μία πολύ μικρή τούρτα, σε ένα τσέρκι 10-12 εκατοστών. Αν θέλετε μεγαλύτερη τούρτα, διπλασιάστε τα πάντα.
Υλικά:
130 ml. φυτικό γάλα (χρησιμοποίησα σόγιας)
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 140 αλέυρι ντίνκελ
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 κ.σ. μηλόξυδο ή χυμός λεμόνι
4 κ.σ. λάδι καρύδας (το έχω κάνει και με ελαιόλαδο)
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- Για την γέμιση και επικάλυψη:
Αμυγδαλοβούτυρο Τραγανό με Κακάο & Χουρμά Wild Souls (περίπου μισό βαζάκι)
Εκτέλεση:
- Βάζω σε ένα μπολ το γάλα και το ξύδι και ανακατεύω. Αποκτά πιο βουτυρένια υφή.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν και ανακατεύω.
- Ρίχνω το μείγμα με το γάλα, το λάδι καρύδας και την μαρμελάδα και ανακατεύω καλά. Το μείγμα μου είναι σχετικά ρευστό, σα κέικ, αλλά δεν πρέπει να τρέχει σα νερό, όταν θα το βάλουμε στο τσέρκι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
- Βάζω αντικολλητικό χαρτί στο τσέρκι και λαδώνω καλά τα τοιχώματα. Ρίχνω το μείγμα μου και βάζω για ψήσιμο.
- Ψήνω για μισή ώρα περίπου, κάνω το τεστ με την οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Σε καμία περίπτωση, μην ανοίξετε τον φούρνο πριν τα 20 λεπτά, γιατί θα επηρεάσει το φούσκωμα.
- Αφήνω να κρυώσει τελείως, ιδανικά και όλο το βράδυ, θα κοπεί πιο εύκολα.
- Με ένα μεγάλο μαχαίρι που κόβει καλά, κόβω το το παντεσπάνι μου οριζόντια σε δύο κομμάτια.
- Τοποθετώ το ένα κομμάτι στον πάτο του σκεύους που θα σερβίρω την τούρτα. Βάζω μία γενναιόδωρη δόση από το Αμυγδαλοβούτυρο Τραγανό με Κακάο & Χουρμά και αν θέλω βάζω και κομμάτια φράουλας.
- Σκεπάζω με το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι μου και περιχύνω πάλι με το Αμυγδαλοβούτυρο. Διακοσμώ με φράουλες και είναι έτοιμο!
Σημειώσεις:
- Όπως παρατηρήσατε, με αλεύρι ντίνκελ, θα χρειαστεί λίγο παραπάνω ποσότητα.