Μακαρονάδα με κιμά μανιταριών και κόκκινης φακής
Κυρίως Μακαρόνια

Μακαρονάδα με κιμά μανιταριών και κόκκινης φακής

Η πιο νόστιμη και μοσχομυριστή μακαρονάδα!

Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο πιάτο στο σπίτι μας, σε όλα τα μεγέθη και χρώματα, με όλους τους πιθανούς συνδυασμούς! Νομίζω όμως, μετά το mac n’ cheese, αυτή η συνταγή έγινε η αγαπημένη μου! Θυμίζει τα κλασικά μακαρόνια με κιμά χάρη στα μπαχαρικά και τα αρώματα αλλά αν με ρωτάτε, είναι πολύ πιο νόστιμα και θρεπτικά! Είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος, επίσης, αν σου αρέσει ο κιμάς σογιάς, να τον αντικαταστήσεις, με υλικά καθόλου επεξεργασμένα και θρεπτικότερα, που μπορούμε να τα προφέρουμε στα παιδάκια μας χωρίς τύψεις! Μην παρεξηγηθώ, ξέρετε πόσο αγαπώ την σόγια, αλλά την προτιμώ στην λιγότερο επεξεργασμένη μορφή, τόφου, γάλα, φασόλια… Για κιμά… αγαπώ αυτόν! Δοκιμάστε τον και θα με θυμηθείτε! Τη γεύση απογείωσε το Αμυγδαλοβούτυρο Τραγανό Wild Souls, που δίνει στον κιμά μας μία αίσθηση…καπνιστού! Αχ… εγώ μία φορά, τον τρώω με το κουτάλι! Δεν ξέρω αν σας έπεισα, όμως σίγουρα σας άνοιξα την όρεξη!

Μακαρονάδα με κιμά μανιταριών και κόκκινης φακής

Recipe by VeggieSharkCourse: ΜακαρόνιαCuisine: KυρίωςDifficulty: Εύκολο

Ο κιμάς αυτός, είναι για μία συσκευασία μακαρόνια, μισού κιλού. Εμείς, τα μακαρόνια με κιμά τα κάνουμε με λαζανάκια αλλά φυσικά, χρησιμοποιείτε ό,τι σας αρέσει περισσότερο.

Υλικά:

  • 500 ml. χυμός ντομάτας

  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά

  • 150 γρ. κόκκινη φακή (1 φλ.)

  • 1 μέτριο κρεμμύδι

  • 1 μέτριο καρότο

  • 1 σκ. σκόρδο

  • 3 κ.σ. Αμυγδαλοβούτυρο Τραγανό Wild Souls

  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας ταμάρι

  • 1 κ.σ. πάστα ντομάτας

  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

  • 1 κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.γ. μελάσα

  • 1/2 κ.γ. κύμινο

  • 1/4 κ.γ. κουρκουμάς

  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Μουλιάζω την φακή από το προηγούμενο βράδυ ή για 1-2 ώρες σε ζεστό νεράκι. Στραγγίζω καλά.
  • Αλέθω στο μούλτι το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Ζεσταίνω λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και μεταφέρω το μείγμα των λαχανικών μου, να το τσιγαρίσω ελαφρώς. Αν δεν θέλω, μπορώ να τα αχνίσω, με λίγο βραστό νεράκι.
  • Προσθέτω τα μπαχαρικά, το αλάτι και την πάστα και με μία ξύλινη κουτάλα, τα ξύνω στον πάτο του τηγανιού μου, για να απελευθερώσουν όλα τα αρώματά τους.
  • Καθαρίζω τα μανιτάρια και τα αλέθω στο μούλτι να τεμαχιστούν τελείως.
  • Τα προσθέτω και αυτά στο τηγάνι, έχοντάς το σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω και βάζω το αμυγδαλοβούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίχνω την κόκκινη φακή, μαζί με τον χυμό ντομάτας και τη μελάσα. Ανακατεύω καλά και μόλις πάρει μία βράση, σκεπάζω το τηγάνι μου και χαμηλώνω τη φωτιά.
  • Αφήνω να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου, να μαλακώσει η φακή.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x