Βρώμη φούρνου με αχλάδι
Κέικ Πρωινό

Βρώμη φούρνου με άρωμα αχλάδι

Ένα εύκολο κέικ βρώμης, χωρίς γλυκαντικά!

Το καλύτερο πρωινό είναι αυτό που έχεις ετοιμάσει από την προηγούμενη μέρα! Ανοίγεις το ψυγείο, πάιρνεις το ταπεράκι και σερβίρεις! Συνήθως όμως, αυτό που θα βγει από το τάπερ είναι ένα κομμάτι κέικ! Κι εδώ ερχόμαστε να πρωτοτυπήσουμε!! Η πρότασή μας δεν είναι κάποιο κέικ αλλά θρεπτική βρώμη! Αλήθεια, εσείς πώς τρώτε τη βρώμη σας; Σαν porridge? Ή μήπως την ετοιμάζετε από το βράδυ και το πρωί σερβίρετε overnight oats!? Σας έχουμε ακόμη μία εναλλακτική λοιπόν! Βρώμη φούρνου, ζουμερή σα κέικ αλλά και τραγανές σα μπάρες! Σε κάθε μπουκιά γεύεσαι αχλάδι και κομματάκια από το Φιστικοβούτυρο Τραγανό Wild Souls! Το καλύτερο σας το είπα; Δεν έχουν καθόλου γλυκαντικό και αποθηκεύονται άνετα και στην κατάψυξη!

Βρώμη φούρνου με άρωμα αχλάδι

Recipe by VeggieSharkCourse: Κέικ, Πρωινό
Μερίδες

6

κομμάτια
Προετοιμασία

10

minutes
Ψήσιμο

30

minutes

Με τις αναλογίες αυτές έβγαλα 6 μεγάλα κομμάτια. Αυτό έχει να κάνει με το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε για ψήσιμο αλλά φυσικά και από το πόσο μεγάλα θα τα κόψετε.

Υλικά:

  • 150 γρ. νιφάδες βρώμης

  • 100 γρ. Φιστικοβούτυρο Τραγανό Wild Souls

  • 50 ml. φυτικό γάλα

  • 2 μεγάλες μπανάνες – 250 γρ. περίπου

  • 1 ζουμερό αχλάδι

  • 1 κ.σ. σπόροι τσία

  • 1 κ.γ. κανέλα (χρησιμοποιώ Κεϋλάνης)

Εκτέλεση:

  • Με ένα πιρούνι, μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνω τις μπανάνες.
  • Βάζω στο μούλτι το αχλάδι κομμένο σε φέτες και το γάλα και πολτοποιώ. Μεταφέρω το μείγμα στο μπολ με τις μπανάνες.
  • Ρίχνω την κανέλα, τους σπόρους τσία, το φυστικοβούτυρο και τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύω.
  • Απλώνω σε ένα πυρέξ, όπου έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Εγώ, αν θα δείτε στο βίντεο της συνταγής, δεν άπλωσα το μείγμα σε όλο το πυρέξ, γιατί ήθελα το κάθε κομμάτι να γίνει πιο παχύ.
  • Από πάνω, αν θέλω προσθέτω φέτες από αχλάδι και ξηρούς καρπούς και σταφίδες. Αν θέλω απλώνω με ένα πινελάκι λάδι καρύδας στα αχλάδια μου. Γλυκαντικό δεν χρησιμοποίησα, ωστόσο, αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και λίγο σιρόπι σφενδάμου, να καραμελώσει κι άλλο.
  • Ψήνω σε προθερμασμένου φούρνο για 30 περίπου λεπτά, στους 180 βαθμούς με αέρα.

Recipe Video

Σημειώσεις:

  • Διατηρούνται άνετα και στην κατάψυξη.
  • Αν επιλέξετε να τις κάνετε πιο λεπτές από τις δικές μας, θα χρειαστούν λιγότερη ώρα ψήσιμο.
  • Αν έχετε παιδάκι κάτω του έτους, προτιμήστε Φιστικοβούτυρο απαλό.
  • Μπορείτε να βάλετε μέσα στη ζύμη και κομμάτια από αχλάδι, κομμένο σε κυβάκια.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x