Μία συνταγή, με 3 υλικά, ή και 2 αν δεν σας ενοχλεί το λευκό αλεύρι, χωρίς αυγά και λάδι.
Jump to Recipe
Αυτές είναι οι πιο εύκολες κρέπες που έχουμε κάνει ποτέ! Αυτές οι κρέπες, είναι μία απόδειξη πως δεν χρειαζόμαστε αυγά για να έχουμε ελαστικές και εύκολες κρέπες! Την πρώτη δοκιμή την έκανα με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και με ιντρίγκαρε πολύ, να καταφέρω να τις κάνω και χωρίς λευκό αλεύρι, πριν σας τις παρουσιάσω! Είναι το καμάρι μου! Πανεύκολες, πολύ νόστιμες, με 2 ή 3 υλικά, ανάλογα με τι αλεύρι θέλετε να τις κάνετε και για να καλύψουμε όλα τα γούστα, σας τις κάναμε και σοκολατένιες! Το Αναστασάκι, προτίμησε τη σοκολατένια με σοκολατένιο βούτυρο αμυγδάλου/φουντουκιού. Οι επιλογές πολλές, μπορείτε ακόμη να τις κάνετε και με αλμυρή γέμιση!


Υλικά:
- Αλεύρι: Μπορείτε να τις κάνετε είτε με αλεύρι για όλες τις χρήσεις, είτε με αλεύρι βρώμης. Αν θέλετε να αποφύγετε το λευκό αλεύρι, θα χρειαστεί άμυλο ταπιόκας για να γίνουν ελαστικές.
- Γάλα: Χρησιμοποιώ φυτικό γάλα σόγιας, αλλά μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε γάλα θέλετε. Προσοχή, γιατί τα περισσότερα φυτικά γάλατα, έχουν ζάχαρη.
- Άμυλο ταπιόκας: Είναι άμυλο που εξάγεται από τη ρίζα της κασάβα. Είναι άγευστο, χωρίς γλουτένη και χρησιμοποιείται ως πηκτικό μέσο στα τρόφιμα. Επίσης παρέχει σε μικρές δόσεις, Κάλιο, Μαγνήσιο, Βιταμίνη C. Στη συνταγή μάς είναι απαραίτητο, σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, καθώς δίνει την ελαστικότητα στις κρέπες. Δεν παραλείπεται γιατί μόνο με αλεύρι βρώμης, οι κρέπες θα σπάνε.
- Χαρουπάλευρο: Από τα πιο αγαπημένα μου υλικά, με γλυκιά γεύση, πλούσιο σε ασβέστιο, μπορεί να κάνει τις κρέπες μας σοκολατένιες. Αν θέλετε λευκές κρέπες, κλασικές, απλά παραλείψτε το.
- Προαιρετικά: Μπορείτε να βάλετε λίγη ζάχαρη καρύδας. Αν επιλέξετε κάποιο ρευστό γλυκαντικό, προσοχή, γιατί θα αλλάξει τη σύσταση και ίσως χρειαστεί να συμπληρώσετε λίγο αλεύρι.

Κρέπες χωρίς αυγά!!
Course: Κρέπες, ΠρωινόCuisine: Χωρίς αυγόDifficulty: Εύκολο4
κρέπες5
minutes10
minutesΜε τις δοσολογίες αυτές, βγάζετε 4 μικρές κρέπες, χρησιμοποιώντας ένα μικρό τηγανάκι.
ΥΛΙΚΑ:
1/2 φλ. αλεύρι βρώμης ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις (50 γρ.)
1/2 φλ. φυτικό γάλα (100 ml. περίπου)
2 κ.σ. άμυλο ταπιόκας (μόνο αν θα χρησιμοποιήσετε αλεύρι βρώμης)
Λίγο λάδι καρύδας για το τηγάνι
Προαιρετικά: 1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
- Για τις σοκολατένιες κρέπες:
Όλα τα προηγούμενα υλικά
1 κ.σ. χαρουπάλευρο + 1-2 κ.σ. επιπλέον γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνω ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία.
- Ιδανικά, κοσκινίζω το αλεύρι και το βάζω σε ένα μπολ.
- Το ίδιο κάνω με το άμυλο ταπιόκας και το χαρουπάλευρο, αν θα χρησιμοποιήσω.
- Βάζω το γάλα και ανακατεύω καλά, με ένα σύρμα.
- Θέλω το μείγμα μου να είναι ένας χυλός αλλά ούτε πολύ ρευστός, ούτε πολύ παχύς. Να είναι τόσο, όσο, ώστε να μπορώ όταν ρίξω μείγμα στο τηγάνι, να το κουνήσω και να απλώσει, παίρνοντας το σχήμα κρέπας. Αν μου φανεί πολύ πηχτό, ειδικά αν θα βάλω χαρουπάλευρο, μπορώ να συμπληρώσω 1-2 κουταλιές γάλα.
- Βάζω λίγο λάδι καρύδας στο τηγάνι και με ένα πινέλο το απλώνω σε όλη την επιφάνεια. Είναι απαραίτητο να το κάνω, για την πρώτη κρέπα τουλάχιστον γιατί οι βίγκαν κρέπες, κολλάνε περισσότερο από αυτές με τα αυγά.
- Με μία μεγάλη κουτάλα, ρίχνω μείγμα και κουνάω το τηγάνι, για να πάει παντού. Ψήνω για 1-2 λεπτά και με μία σπάτουλα, τη γυρίζω να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
- Συνεχίζω και με την υπόλοιπη ζύμη, ανακατεύοντάς τη, κάθε φορά, πριν ρίξω στο τηγάνι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
- Αν θα χρησιμοποιήσετε αλεύρι βρώμης, προσοχή, μην αφήσετε για πολλή ώρα το μείγμα να “κάτσει”, γιατί η βρώμη είναι απορροφητική και θα γίνει πολύ παχύρευστος ο χυλός σας.
- Αν από την άλλη σας φανει πολύ υδαρής, αφήστε τον να κάτσει 4-5 λεπτά και θα είναι έτοιμος.
- Υπενθυμίζω και πάλι, πως αν θα χρησιμοποιήσετε αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δεν χρειάζεται άμυλο ταπιόκας.
- Αν φαγωθούν την ίδια μέρα, είναι μία χαρά ελαστικές. Αν θα τις βάλετε στο ψυγείο, σκληραίνουν, αλλά εγώ τις ζέστανα στο αντικολλητικό και ήταν μία χαρά.
Πολύ γευστική συνταγή!
Σας ευχαριστώ πολύ πολύ!
[…] κρέπες με βούτυρο φυστίκι/αμύγδαλο της Latomi Farm και μαρμελάδα […]