Μία συνταγή με 3 υλικά, πολύ γρήγορη! Χρειάζεσαι μόνο ένα μούλτι!

Την φανταστική αυτή ιδέα, μου την έδωσε κάποιο πολυτάλαντο μυαλό από το Instagram. Με εξυπηρετεί τόσο πολύ, να εκμεταλλευτώ το τόφου που μου έχει μείνει, αντί να το βάλω στην κατάψυξη. Γίνεται με τρία μόλις υλικά, βασικό το τόφου και μπορείτε να βάλετε μαζί ό,τι άλλο λαχανικό θέλετε. Το έχω κάνει και με μπρόκολο και με καρότο. Τα συγκεκριμένα είναι με καρότο και μαζί με τα μπαχαρικά, πήραν αυτό το υπέροχο, χρυσό χρώμα.

Υλικά:
- Τόφου: Firm τόφου. Εγώ το περιγράφω, σαν το πρώτο παράγωγο της σόγιας, μετά το γάλα φυσικά. Για να φτάσουμε στην τελική μορφή του τόφου, στα γνωστά δηλαδή λευκά τετράγωνα, πρώτα θρομβώνεται το γάλα σόγιας, διαδικασία η οποία οδηγεί στον διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα. Στη συνέχεια, τα προκύπτοντα πήγματα πιέζονται, δίνοντάς μας την τελική μορφή (περισσότερα εδώ) Μην το μπερδεύουμε με τα κεμπάπ και κιμάδες σόγιας, είναι από τα καθαρά, μη επεξεργασμένα παράγωγα, που χρησιμοποιώ καθημερινά στη διατροφή μας. Γιατί; Γιατί αποτελεί πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών και είναι πηγή πρωτεΐνης, περιέχοντας 8 από τα απαραίτητα αμινοξέα για τον ανθρώπινο οργανισμό.
- Καρότο: Χρησιμοποιώ κάποιο λαχανικό που να μπορεί να τριφτεί στο μούλτι αλλά να μην αφήνει παραπανίσια υγρασία. Το έχω κάνει και με μπρόκολο, λίγα μπουκετάκια.
- Αλεύρι: Για την ποσότητα τόφου που σας έχω στη συνταγή, θέλει ίσα ίσα 1 κουταλίτσα αλεύρι, για να δέσει τα υλικά. Χρησιμοποιήσα αλεύρι ντίνκελ.
- Μπαχαρικά: Είναι όλα προαιρετικά, δίνουν πολύ ωραία γεύση και χρώμα. Έβαλα σκόνη σκόρδο, καπνιστή πάπρικα και κουρκουμά.
- Ελαιόλαδο για το πασπάλισμα: τα έψησα στο air fryer και έβαλα λίγο ελαιόλαδο στη σχάρα και ψέκασα και με λίγο λαδάκι την επιφάνειά τους.
- Προαιρετικά: Αλάτι για παιδιά άνω του έτους, αν και εφόσον είναι στη διατροφή σας.

Η διαδικασία βήμα – βήμα (με φωτογραφίες):




Μπουκίτσες τόφου με λαχανικά
Course: Κεφτεδάκια, ΚυρίωςCuisine: ΤόφουDifficulty: ΕύκολοΤεμάχια
4
κεφτεδάκιαΠροετοιμασία
4
minutesΨήσιμο
14
minutesΥΛΙΚΑ:
100 γρ. τόφου
1 μέτριο καρότο
1 κ.σ. αλεύρι ντίνκελ
1/4 κ.γ. κουρκουμάς
1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1/4 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
Ελαιόλαδο για το πασπάλισμα
Προαιρετικά: αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Κόβω το τόφου με τα χέρια μου και το ζουπάω να βγάλει τα υγρά του.
- Βάζω τα κομμάτια στο μούλτι, μαζί με το καρότο κομμένο σε κομμάτια και τα μπαχαρικά.
- Πολτοποιώ, να διαλυθούν τελείως τα υλικά, αλλά όχι να γίνουν κρέμα (βλ. φώτο).
- Βάζω το μείγμα σε ένα μπολ και ρίχνω και το αλεύρι και ανακατεύω.
- Πλάθω σε μικρά μπαλάκια, αν χρειαστεί βρέχω ελαφρώς τα χέρια μου.
- Τα βάζω είτε σε ένα ταψάκι, όπου έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί, είτε στο air fryer και ψήνω στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
- Αν θελω, μετά τα δέκα πρώτα λεπτά, τα γυρίζω να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
- Αντί για καρότο, γίνονται εξίσου νόστιμα και με μπρόκολο.
- Αντί για αλεύρι ντίνκελ, μπορώ να χρησιμοποιήσω ό,τι αλεύρι θέλω
