Μία συνταγή χωρίς αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο.
Jump to RecipeΖουμερά, σοκολατένια, θρεπτικά, χωρίς ζάχαρη και μόνο με 3 υλικά!!! Είναι μια συνταγή που είχε ανέβει και πέρυσι, ίδια εποχή σχεδόν αλλά τώρα ανανεώθηκε και σας την παρουσιάζουμε ακόμη καλύτερη! Πώς; Μα φυσικά σε συνεργασία με την λατρεμένη μας Wild Souls και το Φουντουκοβούτυρο Τραγανό! Για σκεφτείτε… παντρέψαμε σοκολάτα και φουντούκι και το αποτέλεσμα… ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ!!! Επίσης, σας είπα πως είναι σοκολατένια αλλά… δεν έχουν ούτε σοκολάτα, ούτε κακάο!
Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, τα έκανα με τη μισή δόση. Δεν έγιναν, φυσικά, τόσο παχιά, αλλά η νοστιμιά είναι ίδια! Δεν μετράει το μέγεθος! Μπορείτε να βάλετε μέσα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και να συνοδεύσετε με πορτοκάλια ή και με κόκκινα φρούτα, ρόδι ή σμέουρα! Κατάλληλα από 6 μηνών, εφόσον έχετε κάνει τις απαραίτητες εισαγωγές και δεν υπάρχει κάποια αλλεργία.
Υλικά:
- Μπανάνες: Πλούσια σε κάλιο, γλυκιά γεύση και τέλειο υποκατάστατο της ζάχαρης. Όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα, τόσο καλύτερο! Θέλουμε να την πολτοποιήσουμε με το πιρούνι και όχι να γίνει τελείως κρέμα, αλέθοντάς τη στο μούλτι, επομένως θέλω να είναι πολύ μαλακή και να λιώνει εύκολα πατώντας τη με ένα πιρούνι.
- Βούτυρο καρπών: Φουντοκοβούτυρο τραγανό, που ταιριάζει τέλεια, γιατί κάνει τραγανή την κάθε μπουκιά σου! Αν έχετε μικρό παιδάκι, κάτω του έτους, προτιμήσετε Φουντουκοβούτυρο απαλό ή κάποιο άλλο αντίστοιχο.
- Χαρουπάλευρο: Το αγαπώ, πλούσιο σε ασβέστιο, με μοναδική γλυκιά γεύση. Εγώ το χρησιμοποιώ αντί για κακάο. Αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κακάο. Αν βάλετε κακάο, δοκιμάστε το μείγμα πριν το ψήσιμο, γιατί μπορεί να πικρίσει και να χρειαστεί γλυκαντικό.
- Ξύσμα πορτοκάλι: Προαιρετικό, αλλά ταιριάζει τέλεια.
Η διαδικασία με φωτογραφίες:
Brownies 3 υλικών
Course: Brownies, ΚέικCuisine: Πρωινό, ΣνακDifficulty: Εύκολο6
κομμάτια5
minutes15
minutesΜε αυτά τα υλικά φτιάχνεις 6 κομμάτια, αρκετά μεγάλου πάχους, ειδικά αν ψήσετε σε μικρό πυρέξ, όπως εμείς. Αν θέλετε μικρότερα, μπορείτε να βάλετε το μείγμα σε μεγαλύτερο σκεύος ή να κάνετε με μισές αναλογίες.
Υλικά:
3 μεγάλες μπανάνες (300 γρ. περίπου)
60 γρ. Χαρουπάλευρο
200 γρ. Φουντοκοβούτυρο Τραγανό
Προαιρετικά: ξύσμα πορτοκάλι και τριμμένοι ξηροί καρποί για επικάλυψη
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα.
- Λιώνω τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
- Προσθέτω το φουντοκοβούτυρο και το χαρουπάλευρο και ανακατεύω καλά με τη μαρίζ, για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Στρώνω αντικολλητικό χαρτί σε ένα μικρό ταψάκι, και απλώνω το μείγμα μου ομοιόμορφα.
- Ψήνω για 25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μου. Περιμένω να κρυώσει και ξεφορμάρω.
Σημειώσεις:
- Αν το απλώσετε σε πιο μεγάλο σκεύος και κάνετε πιο λεπτό μέγεθος, θα χρειαστεί λιγότερο ψήσιμο, 10 λεπτά περίπου λιγότερο.
- Αντί για χαρουπάλευρο, μπορώ να χρησιμοποιήσω κακάο αλλά ενδεχομένως να χρειαστεί γλυκαντικό, μιας και το κακάο μόνο του είναι πικρό.
- Μπορώ να βάλω στο μείγμα κομματάκια σοκολάτας ή ξηρούς καρπούς.
φανταστικό!!! Ξετρελαθηκαμε οικογενειακώς
Χαίρομαι πάρα πολύ!