Σνακ Τρουφάκια

Τρουφάκια 3 υλικών

Τα πιο γρήγορα τρουφάκια που έκανες ποτέ, χωρίς ζάχαρη, αλεύρι, λάδι και ψήσιμο!

Jump to Recipe

Πραγματικά, ένα εναλλακτικό όνομα, θα μπορούσε να είναι: “τα πρώτα μου τρουφάκια”. Με πολύ απλά υλικά, που υπάρχουν στα ντουλάπια μας, μαλακά, ιδανικά για κάθε ηλικία, από την αρχή της έναρξης των στερεών, εφόσον έχουν γίνει οι εισαγωγές, ειδικά στα βούτυρα καρπών και δεν υπάρχει κάποια αλλεργία. Σε περίπτωση, ωστόσο, αλλεργίας στο ταχίνι ή στο φυστικοβούτυρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αμυγδάλου.

Υλικά:

  • Χουρμάδες: Χρησιμοποιώ πάντα βασιλικούς, είναι μεγαλύτεροι και πολύ μαλακοί και δεν χρειάζονται μούλιασμα. Αν δεν έχετε, βάλτε απλούς αλλά σε διπλάσια ποσότητα και θα χρειαστεί να τους μουλιάσετε λίγη ώρα σε ζεστό νεράκι.
  • Ταχίνι: Μου αρέσει να το χρησιμοποιώ σε παρασκευές, γιατί είναι πολύ θρεπτικό, πλούσιο σε ασβέστιο και δύσκολα καταναλώνεται σκέτο, σε σχέση με τα άλλα βούτυρα καρπών που το Αναστασάκι τα τρώει με το κουτάλι. Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε, ό,τι βούτυρο καρπών έχετε. Προτείνω να επιλέξετε κάποιο που να είναι ρευστό, γιατί θα είναι πιο εύκολο να πλάσετε τα τρουφάκια.
  • Χαρουπάλευρο: Το αγαπώ, το ξέρετε, χαμηλό σε λιπαρά, πλουσιο σε ασβέστιο, με γλυκιά γεύση, που μας επιτρέπει να μην χρησιμοποιούμε γλυκαντικά. Μπορείτε, ωστόσο, να χρησιμοποιήσετε και κακάο. Προτείνω, αν βάλετε κακάο, να δοκιμάσετε λίγο από το μείγμα, μην σας φανεί πικρό και χρειαστεί να προσθέσετε λίγη μελάσα, για παράδειγμα.

Τρουφάκια 3 υλικών

Course: Σνακ, ΤρουφάκιαDifficulty: Εύκολα
Τεμάχια

10

τρουφάκια
Προετοιμασία

9

minutes

υλικα:

  • 3 βασιλικοί χουρμάδες

  • 2 κ.σ. ταχίνι

  • 1 κ.σ. χαρουπάλευρο

  • Για το topping:
  • Σπόροι κάνναβης

  • Τριμμένη καρύδα

  • Σπόροι τσία

  • Κακάο

εκτελεση:

  • Βάζετε όλα τα υλικά στο μούλτι και πολτοποιώ.
  • Πλάθω σε μικρά μπαλάκια.
  • Ρολάρω, αν θέλω πάνω σε κάποιο από τα υλικά των topping.
  • Τρώω αμέσως ή τα αφήνω στο ψυγείο, θα σφίξουν λίγο περισσότερο.

Recipe Video

Σημειωσεισ:

  • Το βίντεο το βρίσκετε και εδώ.
  • Μπορώ να χρησιμοποιήσω όποιο βούτυρο καρπών θέλω.
  • Μπορώ αντί για χαρουπάλευρο να χρησιμοποιήσω κακάο.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο 5-6 μέρες.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] δίκη μας έβαλα τριμμένο αμύγδαλο, λίγη μαρμελάδα και τρουφάκια που έπλασα επίτηδες, πιο μικρό […]

Semeli
Semeli
1 year ago

Ευχαριστούμε πολύ! Γιατί κρατάνε μόνο 5-6 μέρες, και στο ψυγείο μάλιστα; Τι χαλάει; Να μαθαίνουμε και τπτ

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x