Με σπιτικό σιρόπι φρούτων
Αυτό είναι από τα πιο σοκολατένια παγωτά που έχω φτιάξει που στο σπίτι μας έκανε πανικό και σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Τόσο σοκολατένιο, τόσο νόστιμο και χωρίς να έχει ίχνος ζάχαρης!
Το συνοδεύσαμε με σπιτικό σιρόπι φρούτων και έτσι μοιάζει ακόμη πιο πολύ σαν αγοραστό!
Και το καλύτερο;
Δεν χρειάζεσαι εκατό ώρες για να το φτιάξεις, ούτε κινδυνεύεις να κάψεις το μίξερ σου!
Τι εννοώ;
2 είναι οι τρόποι να φτιάξω παγωτό με μπανάνα!
1ος τρόπος: παγώνω τις μπανάνες από πριν και φτιάχνω επι τόπου όση ποσότητα θέλω!
Το μειονέκτημα;
Θέλει πολύ χρόνο και προσοχή γιατί μπορεί να καεί το μίξερ από τις παγωμένες μπανάνες!
2ος τρόπος: ετοιμάζω τα πάντα από πριν, θερμοκρασία δωματίου, μεταφέρω σε φόρμες για κατάψυξη και 15-20 λεπτά πριν θελήσω να φάω, απλώς το βγάζω από την κατάψυξη!
Το μειονέκτημα;
Όσο ξεπαγώσω, πρέπει να φάω!
Αλλά, αν έχεις δοχεία σιλικόνης σε διάφορα μεγέθη, όπως εγώ, μπορείς να βγάζεις κάθε φορά, ακριβώς όσο θες να φας!
Προσωπικά δεν θέλω να ασχολούμαι τόση ώρα στο μουλτι για να φάμε ένα παγωτό…
Έτσι, με βόλεψε πιο πολύ ο τρόπος που σας δείχνω!!!!
Εσύ ποιον τρόπο θα διάλεξεις αν να το φτιάξεις;
Υπερσοκολατένιο παγωτό χωρίς ζάχαρη
Course: ΠαγωτόCuisine: Χωρίς ζάχαρηDifficulty: Εύκολο10
μερίδες15
minutesΜε τις αναλογίες αυτές φτιάχνω περίπου δέκα μερίδες, αποθηκεύω σε μία μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ και σε δύο μικρότερα τάπερ.
Υλικά (για το σιρόπι):
200 γρ. Φρούτα (έβαλα φράουλες και κεράσια)
1-2 κ.σ. υγρό γλυκαντικό (έβαλα σιρόπι σφενδάμου)
1 κ.σ. χυμός λεμόνι
2-3 κ.σ. νερό
1 κ.γ. Κορν φλάουρ
- Υλικά (για το παγωτό):
4 ώριμες μπανάνες
3 κ.σ. Κακάο
50 γρ. Γάλα (έβαλα σόγιας χωρίς ζάχαρη)
50 γρ. βούτυρο καρπού (έβαλα τραγανό φυστικοβούτυρο)
Και για έξτρα θρέψη και πρωτεΐνη:
1 κ.σ από σπόρους τσία, σπόρους κάνναβης και λιναρόσπορο
Εκτέλεση:
- Αρχίζω με το σιρόπι, πλένοντας τα φρούτα μου. Βγάζω τα κουκούτσια και τα κόβω σε κομμάτια.
- Μεταφέρω σε ένα κατσαρολάκι, μαζί με τον χυμό λεμονιού και τις δύο κουταλιές νερό. Μεταφέρω στο μάτι, σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύω συνεχώς.
- Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνω το γλυκαντικό μου και διαλύω το κορν φλάουρ σε μία κουταλιά νερό. Το ρίχνω και αυτό στο κατσαρολάκι και ανακατεύω με το σύρμα. Το πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ ή αν θέλω στο μούλτι, αν είναι γυάλινο.
- Αν το θέλω χωρίς κομματάκια, μπορώ να το σουρώσω. Εγώ το άφησα έτσι.
- Το μεταφέρω σε δοχείο και το βάζω στο ψυγείο.
- Για το παγωτό:
- Κόβω τις μπανάνες σε κομμάτια και τις μεταφέρω στο μούλτι.
- Προσθέτω το γάλα, το κακάο, το φυστικοβούτυρο και τα πολτοποιώ.
- Μεταφέρω σε σκεύη σιλικόνης, κατάλληλα για κατάψυξη και πασπαλίζω με κομματάκια σοκολάτας, αν θέλω.
- Μεταφέρω στην κατάψυξη.
- Όταν θέλω να καταναλώσω, το βγάζω από την κατάψυξη τουλάχιστον 20 λεπτά πριν.
Σημειώσεις:
- Το σιρόπι στο ψυγείο διατηρείται 4-5 μέρες σίγουρα.
- Παρόλο που δεν έχει ζωικά για να χαλάει, αν το αποψύξω και το καταψύξω ξανά, κρυσταλλώνει. Για αυτό είναι προτιμότερο να το βάλω σε μικρότερα δοχεία και να ξεπαγώνω όσο θέλω να φάω. Μία καλή εναλλακτική, είναι παγοθήκες σιλικόνης.
