Σε ποιον δεν αρέσουν τα παγωτά; Ειδικά αυτά που από μέσα έχουν καραμέλα, φυστίκια και απέξω σοκολάτα… είναι τα αγαπημένα μου!
Σήμερα λοιπόν, το φτιάχνουμε στο σπίτι μας, χωρίς πρόσθετα, ζάχαρη και χωρίς μπανάνα! Γεγονός που το κάνει έξτρα κρεμώδες και πραγματικά, θυμίζει το αγοραστό!
Στην αναλυτική συνταγή, σου έχω οδηγίες και για σπιτική σοκολάτα για την επικάλυψη, σε περίπτωση που θες να αποφύγεις την κλασική, αγοραστή κουβερτούρα.
Snickers παγωτίνια σαν αγοραστά
Course: SnacksCuisine: Παγωτό, Χωρίς μπανάναDifficulty: Εύκολο10
παγωτίνια2
hours40
minutesΜε τις αναλογίες αυτές, φτιάχνω 10-12 παγωτίνια.
Υλικά:
1 κρέμα καρύδας (μόνο το στέρεο μέρος)
½ φλ. Γάλα (χρησιμοποίησα σόγιας)
2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. υγρό γλυκαντικό της επιλογής σου
- Για την καραμέλα:
5-6 χουρμάδες βασιλικοί
1 & ½ κ.σ. φυστικοβούτυρο
1 κ.σ. γάλα
- Για την επικάλυψη με σοκολάτα:
200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα & 1 κ.σ. λάδι καρύδας
Εναλλακτικά:
7 κ.σ. λάδι καρύδας
4 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. υγρό γλυκαντικό της επιλογής μας
1 κ.σ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
- Βάζω την κρέμα καρύδας στην κατάψυξη για 1-1,5 ώρα για να παγώσει όσο πρέπει και να μπορώ να ξεχωρίσω το στέρεο μέρος της από το νερό! Προσοχή, μην την ξεχάσω και παγώσει τελείως.
- Μεταφέρω σε ένα μπολ την παγωμένη κρέμα, το φυστικοβούτυρο, το γλυκαντικό, το γάλα και αν ανακατεύω με ένα σύρμα.
- Μεταφέρω το μείγμα μου σε θήκες για παγωτίνια της επιλογής μου, της σιλικόνης βολεύουν ιδιαίτερα γιατί ξεφορμάρονται πανεύκολα.
- Τα αφήνω 1-2 ώρες να παγώσουν και ετοιμάζω την καραμέλα: σε ένα μούλτι βάζω τους χουρμάδες*, το φυστικοβούτυρο και το γάλα και πολτοποιώ.
- Βάζω σε κάθε παγωτίνι, πριν το ξεφορμάρω, γενναιόδωρη δόση καραμέλας και πασπαλίζω με φυστίκια. Βάζω και πάλι στην κατάψυξη.
- Λιώνω κουβερτούρα με λάδι καρύδας (αυτό βοηθάει για να δαγκώνεται πιο εύκολα η σοκολάτα) ή φτιάχνω τη δική μου: σε ένα ψηλό ποτήρι βάζω λάδι καρύδας λιωμένο, κακάο, υγρό γλυκαντικό και βούτυρο καρπού και ανακατεύω.
- Βουτάω το κάθε παγωτίνι μέσα στη λιωμένη σοκολάτα και αφήνω να παγώσει τελείως!
Recipe Video
Notes
- Προσοχή! Η κρέμα καρύδας, παγώνει τελείως στην κατάψυξη και για αυτό θέλει λίγο χρόνο εκτός ψυγείου το παγωτίνι, πριν την κατανάλωσή του, για να έχεις αυτό το υπέροχο, κρεμώδες αποτέλεσμα!
- Αν οι χουρμάδες δεν είναι βασιλικοί ή δεν είναι μαλακοί θα χρειαστεί να τους μουλιάσω για 3-4 ώρες σε ζεστό νεράκι ή να τους βράσω δέκα λεπτά.