Αν αγαπάς τη λιαστή, όσο κι εγώ, αυτό θα γίνει το αγαπημένο σου φαγητό!
Το έχω δηλώσει ξανά! Αγαπάμε τα μακαρόνια πολύ! Για αυτό τον λόγο αγαπώ να τα φτιάχνω Σάββατο, που είναι μέρα που τρώμε όλοι μαζί και έτσι τα απολαμβάνουμε ζεστά! Ή μάλλον… ήταν η μέρα που τρώγαμε όλοι μαζί! Γιατί με τις νέες εργασιακές συνθήκες, πλεόν είναι όλα λίγο ρευστά! Κι ενώ διατηρήθηκε η μακαρονάδα του Σαββάτου, διατηρήθηκε για άλλους λόγους, όχι για την αγάπη αλλά για την ταχύτητα! Και οι ευφάνταστες συνταγές για σάλτσες, αυτοσχέδιες ή όχι, αντικαταστάθηκαν από έτοιμες σάλτσες! Που καθόλου κατακριτέο δεν είναι, κάπως πρέπει να επιβιώσουμε στους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας αλλά…. μου είχαν λείψει τόσο οι αυτοσχεδιασμοί, η φαντασία και η σπιτική σαλτσούλα! Και για αυτό είμαι τόσο χαρούμενη που μοιράζομαι αυτή τη συνταγή μαζί σας! Είναι κρεμώδης, είναι μυρωδάτη, είναι γευστική… αχ… τη σαλτσούλα, ειδικά αν αγαπάς τη λιαστή…θα τη λατρέψεις!

Μακαρόνια με κρεμώδη κόκκινη σάλτσα λιαστής ντομάτας
Course: ΚυρίωςCuisine: ΜακαρονάδεςDifficulty: Εύκολο4
μερίδες15
minutes15
minutesΜε τις αναλογίες αυτές φτιάχνω τη σάλτσα για ένα πακέτο μακαρόνια μισού κιλού.
Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια (χρησιμοποίησα τύπου linguini)
200 γρ. τοματίνια
100 γρ. τόφου firm
1/2 φλ. νερό από τα μακαρόνια που βράζουν
1/4 φλ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποιώ φυτικό σόγιας)
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο (και αυτό από το βάζο με τις λιαστές)
8-10 λιαστές ντομάτες
2 πιπεριές φλωρίνης ψητές (χρησιμοποίησα αυτές από το βάζο)
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και το σκόρδο. Εγώ τα πολτοποιώ στο μούλτι να γίνουν τελείως χυλός.
- Μεταφέρω σε τηγανάκι με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις αρχίσει να τσιγαρίζεται βάζω το τόφου.
- Κόβω τα τοματίνια στη μέση και τα μεταφέρω στο τηγάνι. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και κλείνω το καπάκι.
- Αφήνω σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσουν και να βγάλουν τα ζουμιά τους.
- Βάζω και τα μακαρόνια να βράσουν. Παράλληλα, ετοιμάζω τη σάλτσα.
- Κόβω σε μικρά κομμάτια τις πιπεριές, τις λιαστές και μεταφέρω στο μούλτι.
- Βάζω το γιαούρτι, 1-2 κουταλιές λάδι από τις λιαστές και πολτοποιώ.
- Μόλις έχουν βγάλει το ζουμάκι τους τα τοματίνια, έχει μαλακώσει και το τόφου και το σπάω σε κομματάκια με την κουτάλα μου.
- Πριν στραγγίσω τα μακαρόνια, κρατάω μισό φλιτζάνι από το νερό τους.
- Στραγγίζω τα μακαρόνια και τα ρίχνω πάνω από τη σάλτσα με τα τοματίνια.
- Από πάνω βάζω την σάλτσα λιαστής και πιπεριάς, ανακατεύω και απολαμβάνω!
