Ένα ελαφρύ γλυκάκι σε υπέροχο χρώμα!
Νομίζω σας έχω πει ξανά και ξανά πόσο πολύ αγαπώ το μωβ χρώμα! Οπότε, οτιδήποτε σε μωβ… είναι must και στο σπίτι μας και στην κουζίνα μου! Θυμάστε όταν μιλήσαμε για το καλύτερο επιδόρπιο γιαουρτιού της αγοράς; Σας είπα πως είναι το Sojade Greek Style. Ε λοιπόν, τα επιδόρπια σόγιας της Sojade βγαίνουν και σε γεύσεις!! Φράουλα, μάνγκο, βερίκοκο, βατόμουρο, κεράσι και φυσικά μύρτιλο! Το οποίο έχει το πιο ωραίο μωβ χρώμα που έχω δει ποτέ σε γιαούρτι!!!! Αν λοιπόν, είστε εγκρατείς και δεν το φάτε απευθείας από το μπολάκι, μπορείτε να κάνετε ένα φανταστικό cheesecake σε υπέροχο μωβ χρώμα, χωρίς ζάχαρη και με μια πανεύκολη βάση, από μπισκότα digestive με γεύση cranberry, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη! Θα τα βρεις από τον Βιοαγρό σε καταστήματα βιολογικών και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ! Ας υποδεχτούμε την άνοιξη λοιπόν με ένα ελαφρύ γλυκάκι, το οποίο είναι και τέλειο δωράκι για την επερχόμενη γιορτή της μητέρας!

Υλικά:
- Επιδόρπιο γιαουρτιού Sojade με γεύση μύρτιλο
- Μπισκότα Digestive με Κράνμπερι χωρίς γλουτένη & χωρίς ζάχαρη
- Kρέμα καρύδας, που θα χρειαστεί να βάλω για 1-2 ώρες στην κατάψυξη για να διαχωριστεί το στερεό μέρος από το υγρό
- Λάδι καρύδας
- Σιρόπι αγαύης ή άλλο υγρό γλυκαντικό της επιλογής σας
- Σπόροι τσία και φρέσκα μύρτιλα

Cheesecake μύρτιλο χωρίς ζάχαρη
Course: Χωρίς ψήσιμοCuisine: Χωρίς γλουτένηDifficulty: Μέτρια8
κομμάτια2
hoursΜε τις αναλογίες αυτές φτιάχνω ένα μεγάλο cheesecake σε τσέρκι 20 εκατοστών με πλούσια κρέμα. Μπορώ πάντα, να μοιράσω τα υλικά στη μέση για μικρότερη ποσότητα.
Υλικά:
400 ml. Επιδόρπιο γιαουρτιού Sojade με γεύση μύρτιλο
2 κονσέρβες κρέμα καρύδας
1 & 1/2 πακέτα μπισκότα Digestive με Κράνμπερι χωρίς γλουτένη & χωρίς ζάχαρη
100 γρ. μύρτιλα
1/3 φλ. λάδι καρύδας
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. άμυλο ταπιόκας*
1 κ.γ. αγάρ αγάρ* & 3 κ.σ. νερό
2 κ.γ. σπόροι τσία
Εκτέλεση:
- Βάζω στην κατάψυξη τις κρέμες καρύδας για 1-2 ώρες, για να μπορώ να ξεχωρίσω το στερεό μέρος από το υγρό. Προσοχή να μην τις ξεχάσω γιατί αν παγώσουν τελείως, δεν μπορώ να ξεχωρίσω τίποτα.
- Βάζω στο μούλτι τα μπισκότα και τα κάνω θρύμματα. Τα μεταφέρω σε ένα μπολ.
- Λιώνω το λάδι καρύδας και το ρίχνω στο μπολ με το τριμμένο μπισκότο, μαζί με το σιρόπι αγαύης. Ανακατεύω με μεταφέρω στο τσέρκι μου, το οποίο θέλω να έχει αποσπώμενο πάτο. Αν στρώσω και διάφανη μεμβράνη πριν τα βάλω, θα βοηθήσει να ξεφορμάρω πιο εύκολα.
- Στον κάδο του μίξερ μου βάζω την παγωμένη κρέμα καρύδας, μόνο το στερεό μέρος, τα 250 γραμμάρια γιαούρτι και το σιρόπι αγαύης και ανακατεύω με το σύρμα, να αφρατέψουν.
- Λιώνω σε τρεις κουταλιές σούπας βραστό νερό, το αγάρ αγάρ και το μεταφέρω στην κρέμα μου. Ανακατεύω λιγάκι και προσθέτω το άμυλο ταπιόκας.
- Μόλις έχει αφρατέψει η κρέμα μου, τη μεταφέρω πάνω στη μπισκοτένια βάση και βάζω στο ψυγείο, ιδανικά για όλο το βράδυ.
- Ετοιμάζω και την επικάλυψή μου: βάζω στο υπόλοιπο γιαούρτι τους σπόρους τσία και ανακατεύω. Το μεταφέρω και αυτό στο ψυγείο.
- Όταν έχουν παγώσει όλα και σφίξει, ξεφορμάρω και διακοσμώ το cheesecake μου και το γιαούρτι και φρέσκα μύρτιλα!
Recipe Video
Σημειώσεις:
- Το αγάρ αγάρ είναι φυτική ζελατίνη και βοηθάει στο πήξιμο της κρέμας. Προέρχεται από φύκια.
- Το άμυλο ταπιόκας χρησιμοποιείται σα πηκτικό και δίνει καλύτερη υφή στην συγκεκριμένη περίπτωση από το κορν φλάουρ.