Nηστίσιμο cottage
Συνοδευτικά

Nηστίσιμο τυρί cottage

Πανεύκολο και τέλειο!

Αυτή είναι μία συνταγή που φτιάχνω εδώ και χρόνια για μας, όταν θέλω να αλείψω με κάτι ένα σαντουιτσάκι, ένα παξιμαδάκι ή όταν νιώθω πως θέλω έντονα κάτι τυρένιο! Αυτές τις μέρες που πολλοί διανύετε περίοδο νηστείας και απέχετε και από γαλακτοκομικά, θεώρησα πως είναι ιδανικές για να τη μοιραστώ και μαζί σας! Γίνεται πανεύκολα! Είναι γεμάτη πρωτεΐνη, ασβέστιο και προβιοτικά και είναι ένας τέλειος τρόπος να δοκιμάσετε το τόφου, αν δεν το έχετε ήδη κάνει! Σας δίνω τη βάση λοιπόν, για να κάνετε ένα νηστίσιμο cottage, κάτι που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο, και μπορείτε να βάλετε δικές σας πινελιές, με βάση το γούστο σας! Μπαχαρικά, μυρωδικά… δική σας η παλέτα!

Nηστίσιμο τυρί cottage

Recipe by VeggieSharkCourse: SpreadCuisine: Χωρίς ψήσιμοDifficulty: Εύκολο

Με τις αναλογίες αυτές φτιάχνω ένα μικρό βαζάκι cottage.

Υλικά:

  • 100 γρ. τόφου

  • 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι (χρησιμοποιώ σόγιας)

  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

  • 1/2 κοφτό κ.γ. αλάτι

  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός*

  • 1/4 κ.γ. πάστα μίσο*

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολάκι βάζω την πάστα μίσο, το λεμόνι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύω με το σύρμα για να διαλύσω, όσο μπορώ την πάστα, γιατί είναι αρκετά συμπαγής.
  • Ζουπάω ελαφρώς τα χέρια μου το τόφου, να φύγουν τα υγρά του. Το κόβω σε κυβάκια και το μεταφέρω στο μούλτι.
  • Προσθέτω το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί με την πάστα και πολτοποιώ, ελαφρώς.
  • Τι σημαίνει ελαφρώς; Κάνω ένα δύο χτυπήματα στο μούλτι. Για να αφήσει μερικά κομματάκια και να θυμίζει cottage. Διαφορετικά, αλέθω τελείως και φτιάχνω τυρί κρέμα.

Notes

  • H πάστα μίσο είναι ένα προϊόν που έχει υποστεί ζύμωση ταιριάζει άψογα και με άλλα αντίστοιχα προϊόντα που φτιάχνονται με αντίστοιχη διαδικασία όπως για παράδειγμα κάποια τυριά. Για αυτό το λόγο και δίνει τυρένια και λίγο όξινη γεύση, που ταιριάζει τέλεια στο cottage μας. Πλούσια σε προβιοτικά. Αν δεν έχετε, ωστόσο, το παραλείπετε.
  • Μπορούμε να βάλουμε ό,τι μυρωδικά θέλουμε, αντί για βασιλικό. Μπορώ, επίσης, να προσθέσω μπαχαρικά, όπως σκόνη σκόρδο ή πιπέρι, ανάλογα με τα γούστα.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x