Ήρθε η ώρα να τα δούμε αλλιώς!
Ομολογουμένως είναι εμφανισιακά πολύ χαριτωμένα, δεν μπορείτε να το αρνηθείτε! Όπως βέβαια, πως δεν έχουν και την καλύτερη μυρωδιά! Αλλά… αν μαγειρευτούν σωστά, είναι μία πεντανόστιμη και θρεπτική επιλογή, που γίνονται και πολύ γρήγορα μάλιστα! Το ήξερες εσύ, πως αυτά τα… νανάκια, είναι πλούσια πηγή βιταμινών; Νομίζω αξίζει να ακούσουμε για άλλη μία φορά τη γιαγιά Βούλα (ναι ναι, πάλι δική της είναι αυτή η ιδέα) ειδικά αν σκεφτείς πως επέμενε να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή, υποσχόμενη πως… “θα είναι σα να τρως κρέας”! Πάμε λοιπόν για τέλεια λαχανάκια με πατατούλες λουκουμάκια (έκανα και ομοιοκαταληξία που θα λεγε και η Αναστασία!)

Λαχανάκια βρυξελλών με πατατούλες φούρνου
Course: ΚυρίωςCuisine: ΦούρνουDifficulty: Εύκολο4
μερίδες10
minutes30
minutesΜε τις αναλογίες αυτές φτιάχνω 4 μερίδες.
Υλικά:
300 γρ. λαχανάκια βρυξελλών*
6 πατάτες μεγάλες
- Για την σάλτσα:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Καθαρίζω και πλένω τα λαχανάκια μου και τα χαράσσω ελαφρώς.
- Τα βράζω σε αλατισμένο νερό για 6 λεπτά (6 είπε!!!)
- Καθαρίζω και κόβω τις πατάτες κυδωνάτες. Τις βράζω για δέκα λεπτά για να μαλακώσουν.
- Μεταφέρω λαχανάκια και πατάτες σε πυρέξ και ετοιμάζω την σαλτσούλα μου: ανακατεύω όλα τα υλικά, εκτός από τη ρίγανη, για να μην σας πικρίσει (αν και εγώ τα έβαλα όλα μαζί).
- Περιχύνω με τη σάλτσα, κάνω ένα ελαφρύ μασάζ με τα χέρια μου και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 190 βαθμούς με αέρα.
Recipe Video
Σημειώσεις:
- Μπορώ να χρησιμοποίησω και κατεψυγμένα λαχανάκια και απλά θα τα αχνίσω σε βραστό νεράκι να μαλακώσουν και να μπορέσω να τα χαράξω.