Παστέλι χωρίς μέλι
Κράκερ Σνακ

Παστελάκι χωρίς μέλι

Τέλεια λύση αν θες κάτι γλυκό

Έχεις όρεξη για κάτι γλυκό αλλά δεν θες να φας ζάχαρη; Μήπως νηστεύεις και θες μία εύκολη λύση; Τότε αυτά τα σπιτικά παστελάκια με 3 υλικά είναι για σένα! (ή 4 αν θέλεις ποικιλία σε καρπούς) Πλούσια σε πρωτεΐνη, χαρη στο πολύτιμο σουσαμάκι! Ήξερες εσύ πως σε 3 κουταλιές σούπας περιέχονται 5 γραμμάρια πρωτεΐνης; Ποιος είναι ο εγκέφαλος πίσω από αυτή τη συνταγή; Ποια άλλη; Η γιαγιά μας η καλή, η γιαγιά Βούλα! Και συνδυαστικά βοήθησε και ο παππούς Παναγιώτης με έξτρα τσαχπινιά στο τέλος! Εγώ ενθουσιάστηκα, γιατί πραγματικά αυτά τα σπιτικά παστελάκια γίνονται πάρα πολύ γρήγορα, χωρίς μέλι, χωρίς ζάχαρη αλλά με όλα τα καλά υλικά του σπιτιού μας. Η τελική πινελιά, αυτή που πρότεινε ο παππούς μας, έχει λιωμένη σοκολάτα, μπορείς να βρεις με αγνά συστατικά και τότε η σοκολάτα είναι πραγματικά μία πολύ θρεπτική επιλογή για το σνακ σου αλλά εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη.

Παστελάκι χωρίς μέλι

Recipe by VeggieSharkCourse: ΣνακCuisine: Με 3 υλικάDifficulty: Εύκολο
Τεμάχια

8

παστελάκια
Προετοιμασία

5

minutes
Ψήσιμο

15

minutes

Με τις αναλογίες αυτές φτιάχνω 7-8 παστελάκια, ανάλογα το μέγεθος που θα τα φτιάξω. Μπορώ να κάνω φυσικά και διπλήδόση.

Υλικά:

  • 100 γρ. σουσάμι

  • 30 γρ. ηλιόσπορο*

  • 1 ώριμη μπανάνα

  • 80 γρ. λιωμένη κουβερτούρα ή μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση:

  • Λιώνω με ένα πιρούνι την μπανάνα.
  • Προσθέτω το σουσάμι και τον ηλιόσπορο και ανακατεύω με τη μαρίζ.
  • Με ένα κουτάλι μεταφέρω το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί που έχω στρώσει σε ταψί.
  • Με το κουταλάκι του γλυκού, κάνω ένα βαθούλωμα στη μέση, εκεί θα βάλω μετά τη σοκολάτα, και βάζω για ψήσιμο.
  • Ψήνω στους 170 βαθμούς με αέρα για 15-18 λεπτά. Προσοχή να μην μου αρπάξουν. Σκληραίνουν ελαφρώς και όταν κρυώσουν.
  • Όταν έχουν κρυώσει, λιώνω κουβερτούρα και γεμίζω τη λακουβίτσα που είχα φτιάξει.
  • Αφήνω να κρυώσουν, εγώ τα βάζω στο ψυγείο, και απολαμβάνω.

Recipe Video

Σημειώσεις:

  • Μπορώ εναλλακτικά, να χρησιμοποιήσω ό,τι ξηρό καρπό θέλω, απλά αν βάλω κάτι διαφορετικό από σπόρια, θα πρέπει να τα αλέσω. Χοντροαλεσμένα τα θέλω, όχι σκόνη.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x