Σπιτικές πίτες για σουβλάκι
Ψωμιά και πίτες

Σπιτικές πίτες για σουβλάκι

Με ελάχιστα υλικά, διατηρούνται και στην κατάψυξη!

Σε ποιον δεν αρέσουν οι πίτες για σουβλάκι!; Τι θα λέγατε αν σας έχω μία φανταστική συνταγή, με λίγα υλικά για να κάνεις σπιτικές πίτες, αφράτες και εύκαμπτες για να τις γεμίσεις με ό,τι θέλεις! Αλλά και αν δεν θέλεις να τις γεμίσεις, μπορείς να τις ψήσεις με λίγο λαδάκι και να απολαύσεις με ρίγανη και σκορδάκι ή και τις κάνεις βάση για ατομικά πιτσάκια! Είναι φανταστικά σας λέω και για να μην παίρνω τα εύσημα, είναι μία συνταγή της μαμάς μου! Τρώγαμε ένα μεσημεράκι εκεί και μας ρώτησε αν θέλουμε λίγη πιτούλα! Ποτέ δεν λέμε όχι σε πιτούλες! Έτσι, γνώρισα ΤΙΣ ΠΙΤΟΥΛΕΣ! Και με μεγάλη χαρά τις μοιράζομαι μαζί σας! Α! Και δεν σας είπα και το καλύτερο; Διατηρούνται τέλεια και στην κατάψυξη! Τις ζεσταίνεις και είναι πιο καλές και από φρέσκιες!

Σπιτικές πίτες για σουβλάκι

Recipe by Συνταγές γιαγιάς ΒούλαςCourse: ΠιτούλεςCuisine: ΣυνοδευτικάDifficulty: Μέτρια
Τεμάχια

8

πιτούλες
Προετοιμασία

1

hour 

15

minutes
Ψήσιμο

15

minutes

Με τις αναλογίες αυτές, φτιάχνω 7-8 πιτούλες, αν θέλω περισσότερες, διπλασιάζω τα υλικά.

Υλικά:

  • 530γρ. αλεύρι τύπου χωριάτικο*

  • 400 ml. χλιαρό νερό

  • 1 φακελάκι μαγιά

  • 1/2 κ.σ. κοφτό αλάτι

  • 1/2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

  • λίγο κουρκουμά στην μύτη του κουταλιού

Εκτέλεση:

  • Ρίχνω όλα τα υλικά σε μία λεκάνη και ζυμώνω σα να κάνω ψωμί.
  • Η ζύμη που θέλω, δεν κολλάει στα χέρια, όχι όμως πολύ σφιχτή.
  • Τη σκεπάζω με μία πετσέτα και την αφήνω να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
  • Χωρίζω σε μπαλάκια, 140-150 γραμμαρίων περίπου και τα αφήνω να ξεκουραστούν για 10 λεπτάκια.
  • Παίρνω ένα πιάτο και το σχεδιάζω πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Το κόβω και πάνω σε αυτό θα πλάσω τα πιτάκια μου.
  • Το λαδώνω ελαφριά και παίρνω τα μπαλάκια ένα ένα και με τα χέρια μου, το ανοίγω σε σχήμα πίτας.
  • Ψήνω είτε σε αντικολλητική επιφάνεια (εγώ χρησιμοποίησα γκριλιέρα για να δώσω και τις χαρακτηριστικές “ρίγες” που έχουν οι πίτες) είτε σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι.
  • Ψήνω την κάθε μεριά για δυο λεπτά. Όχι πιο πολύ, γιατί θα γίνουν σκληρές.

Recipe Video

Notes

  • Το αλεύρι είναι από το Lidl, το βιολογικό με πρωτεΐνη γύρω στο 12.
  • Τις αφήνω να κρυώσουν τελείως πριν δοκιμάσω την ελαστικότητά τους.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x