Αν αγαπάς τα λαδερά φαγητά και τις σάλτσες, αυτή η συνταγή είναι για σένα!
Την περασμένη βδομάδα, φάγαμε ένα φανταστικό φαγάκι, πατάτες και ρεβίθια γιαχνί! Με μπόλικη σάλτσα ντομάτας για να βουτάς ψωμάκι και τυράκι, της επιλογής σου! Εννοείται πήρα τις οδηγίες της ειδικού και μοιράζομαι την συνταγή μαζί σας, γιατί είναι πραγματικά ΤΕΛΕΙΟ!!!! Tip! Αν είσαι λάτρης της κατάψυξης, έχε έτοιμα βρασμένα όσπρια στην κατάψυξη! Τα παίρνεις και αναβαθμίζεις αυτόματα το φαγάκι σου, όπως κάναμε κι εμείς εδώ!
Πατάτες και ρεβίθια γιαχνί
Course: ΛαδεράCuisine: ΚατσαρόλαςDifficulty: Εύκολο6
μερίδες10
minutes30
minutesΟι αναλογίες είναι σχετικές, αυξομειώνετε με βάση τα γούστα σας
Υλικά:
5 μεγάλες πατάτες
2 φλ. χυμός ντομάτας ή ντομάτα τριμμένη
2 πιπεριές φλωρίνης
1 1/2 φλ. βρασμένα ρεβίθια
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. σκόνη σκόρδο
1 κ.γ. σκόνη κρεμμύδι
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. μελάσα
1/2 κ.γ. κύμινο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
νερό
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβω τις πιπεριές και τις σοτάρω είτε σε λίγο ελαιόλαδο είτε τις αχνίζω με βραστό νεράκι, μέχρι να μαραθούν.
- Κόβω τις πατάτες σε μικρά καρεδάκια και τις μεταφέρω στην κατσαρόλα. Αν έχω ελαιόλαδο και τις σοτάρω, βοηθάει να μην λιώσουν κατά τον βρασμό.
- Ρίχνω τον χυμό ντομάτας, τα ρεβίθια και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τη μελάσα και ανακατεύω καλά.
- Προσθέτω νεράκι ζεστό, τόσο, ώστε να καλυφθούν οι πατάτες μου και τη μελάσα και σιγοβράζω για 20 λεπτά.
- Αν θέλω να μην είναι πολύ ζουμερές, ανοίγω το καπάκι και βράζω μέχρι να πιουν τα υγρά τους.
- Αποσύρω από τη φωτιά και βάζω ωμό ελαιόλαδο, κατά βούληση.
