Σου αρέσουν τα μανιτάρια; Αυτή είναι η συνταγή σου!
Μελωμένα μανιτάρια στον φούρνο Αγαπάς τα μανιτάρια? Εγώ παρά πολύ!!! Το Αναστασάκι όχι και τόσο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσω να τα προσφέρω ανά διαστήματα μιας και η επαναλαμβανόμενη έκθεση είναι πολύ βασική στην αντιμετώπιση της επιλεκτικότητας! Τα συγκεκριμένα είναι τα πολύ μεγάλα, τα γνωστά πορτομπέλο, που μου αρέσει να τα κάνω στον φούρνο, με πορτοκάλι, μουστάρδα και σκορδάκι!

Μανιτάρια μελωμένα στον φούρνο
Course: ΚυρίωςCuisine: Στον φούρνοDifficulty: ΕύκολοΜερίδες
4
μερίδεςΠροετοιμασία
15
minutesΨήσιμο
30
minutesΥλικά:
500 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
3-4 πατάτες μέτριες ή 10 μικρές
150 ml. χυμός πορτοκάλι
60 ml. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.γ. θυμάρι
1/2 κ.γ. κουρκουμάς
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ξεφλουδίζω τις πατάτες, αν θέλω και τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια. Εγώ, τις βράζω για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν και έτσι κερδίζω χρόνο στο ψήσιμο.
- Καθαρίζω και κόβω τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες και τα βάζω μαζί με τις πατάτες σε ένα πυρέξ ή στη γάστρα μου.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό, τα μπαχαρικά και τη σκελίδα σκόρδο, αφού την ψιλοκόψω.
- Περιχύνω με τη σάλτσα μου τα μανιτάρια και τις πατάτες και ανακατεύω καλά να πάει παντού.
- Βάζω το καπάκι και ψήνω στους 190 βαθμούς με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά περίπου.
- Ανοίγω το καπάκι στο εικοσάλεπτο και αν θέλω να ξεροψηθούν λίγο ακόμη, τα βάζω 5-7 λεπτάκια στο γκριλ.
Σημειώσεις:
- Θέλω να έχει αρκετή υγρασία πριν το βάλω στον φούρνο, οπότε βλέπω στο ταψάκι μου και αν χρειαστεί, συμπληρώνω λίγο νεράκι ή χυμό.