Γίναμε 4 και το γιορτάζουμε!
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για τις ευχές σας!!! Επίσημα από σήμερα, μπαίνουμε σε αυτό που ονομάζουμε… «γενεθλιόβδομάδα» Δηλαδή να σβήνουμε κάθε μέρα ένα κεράκι, μέχρι την ημέρα του πάρτυ της!!! Χτες έσβησε τούρτα στο σχολείο και μετά σπίτι μαζί με αγαπημένη της φίλη! Μοιράζομαι τη συνταγή για την πιο εύκολη και γρήγορη τούρτα που έχετε κάνει με το πιο πάναπλο παντεσπάνι το οποίο κόβεται χωρίς να διαλυθεί!!! Ναι ναι, δεν χρειάζεται να κρατάς την αναπνοή σου την ώρα που το κόβεις, αρκεί βέβαια να έχει κρυώσει ΤΕΛΕΙΩΣ! Εγώ το είχα στο ψυγείο πριν το κόψω!!!
Τούρτα σοκολάτα χωρίς ζάχαρη
Course: Επιδόρπια, Τούρτες4
servings30
minutes40
minutes300
kcalΗ συνταγή βασίζεται σε παλαιότερη συνταγή που είχαμε κάνει με αφορμή τη γιορτή της μητέρας. Τροποποιήθηκε λιγάκι για να ταιριάζει στα σημερινά μας δεδομένα.
Υλικά (για το παντεσπάνι):
260 ml. φυτικό γάλα (χρησιμοποίησα σόγιας)
200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κ.σ. μηλόξυδο ή χυμός λεμόνι
8 κ.σ. Μαρμελάδα Φράουλα με Σταφυλοχυμό Wild Souls
4 κ.σ. λάδι καρύδας (το έχω κάνει και με ελαιόλαδο)
- Για την γέμιση και επικάλυψη:
2 μικρές γλυκοπατάτες
120 γρ. ταχίνι ή ό,τι βούτυρο καρπού σας αρέσει
2 κ.σ. κακάο
100 ml. φυτικό γάλα
50 γρ. σιρόπι σφενδάμου (ή κάποιο άλλο υγρό γλυκαντικό)
Εκτέλεση:
- Βάζω σε ένα μπολ το γάλα και το ξύδι και ανακατεύω. Αποκτά πιο βουτυρένια υφή.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζω το αλεύρι, το κορν φλάουρ και ανακατεύω.
- Ρίχνω το μείγμα με το γάλα, το λάδι καρύδας και την μαρμελάδα και ανακατεύω καλά. Το μείγμα μου είναι σχετικά ρευστό, σα κέικ, αλλά δεν πρέπει να τρέχει σα νερό, όταν θα το βάλουμε στο τσέρκι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
- Βάζω αντικολλητικό χαρτί στο τσέρκι και λαδώνω καλά τα τοιχώματα. Ρίχνω το μείγμα μου και βάζω για ψήσιμο.
- Ψήνω για μισή ώρα περίπου, κάνω το τεστ με την οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή είναι έτοιμο. Σε καμία περίπτωση, μην ανοίξετε τον φούρνο πριν τα 20 λεπτά, γιατί θα επηρεάσει το φούσκωμα.
- Αφήνω να κρυώσει τελείως, ιδανικά και όλο το βράδυ, θα κοπεί πιο εύκολα.
- Με ένα μεγάλο μαχαίρι που κόβει καλά, κόβω το το παντεσπάνι μου οριζόντια σε δύο κομμάτια.
- Για την κρέμα:
- Κόβω τις γλυκοπατάτες σε κυβάκια και τις ψήνω στον ατμό να μαλακώσουν.
- Τις βάζω στο μούλτι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ.
- Μοιράζω την κρέμα στα δύο παντεσπάνια και στήνω την τούρτα.
- Διακοσμώ από πάνω με ό,τι θέλω.