Μπισκότα γλυκοπατάτας
Μπισκότα Πρωινό Σνακ

Μπισκότα γλυκοπατάτας

Μία συνταγή χωρίς ζάχαρη και λάδι

Θέλεις μπισκοτάκια για πρωινό χωρίς ζάχαρη, πολύ χορταστικά; Θέλεις να κάνεις κάτι την γλυκοπατάτα που περίσσεψε από το μεσημεριανό; Αυτά τα μπισκοτάκια, γίνονται πολύ εύκολα, είναι αρκετά αφράτα και χορταστικά, μιας που βγαίνουν αρκετά ψωμένια! Δεν χρειάζονται γλυκαντικά, έχουν όλη τη γλύκα της γλυκοπατάτας, η οποία ταιριάζει τέλεια με το ξινόμηλο και τη κανέλα! Το Αναστασάκι ξετρελάθηκε και αναγκάστηκα να φτιάξω δεύτερη παρτίδα για να τα φωτογραφίσω! Δεν είναι τα κλασικά μπισκότα, αν δεν τα παραψήσεις κι όλας, είναι μαλακά και νομίζω αυτό ήταν που άρεσε περισσότερο στο παιδάκι μου! Είναι σίγουρα πολύ χορταστικά και ταίριαξαν τέλεια με το ταπεράκι του πρωινού για το σχολείο.

Μπισκότα γλυκοπατάτας

Recipe by VeggieSharkCourse: Χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλυκαντικάCuisine: ΠρωινόDifficulty: Εύκολο
Τεμάχια

25

μπισκότα
Προετοιμασία

20

minutes
Ψήσιμο

10

minutes

Mε τις αναλογίες αυτές, φτιάχνω περίπου 25 μπισκοτάκια, ένα μεγάλο ταψί δηλαδή.

Υλικά:

  • 180 γρ. γλυκοπατάτα (ζυγισμένη ωμή και χωρίς φλούδα)

  • 230 γρ. αλεύρι που φουσκώνει

  • 1 μέτριο μήλο (έβαλα ξινόμηλο)

  • 1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση:

  • Κόβω την γλυκοπατάτα και το μήλο σε κυβάκια, αφού πρώτα τα ξεφλουδίσω και τα μαγειρεύω στον ατμό να μαλακώσουν.
  • Μεταφέρω σε ένα μπολ και πολτοποιώ με το εργαλείο του πουρέ.
  • Ανακατεύω το αλεύρι με την κανέλα και τα ρίχνω στο μπολ.
  • Ανακατεύω καλά με τα χέρια μου, να φτιάξω μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέτω έξτρα αλεύρι.
  • Αν τη νιώθω να κολλάει, μπορώ να την αφήσω για λίγη ώρα στο ψυγείο, στο δικό μου μείγμα δεν χρειάστηκε.
  • Αλευρώνω τον πάγκο εργασίας μου, βάζω από πάνω τη ζύμη που της έχω δώσει σχήμα μπάλας. Αλευρώνω και τη ζύμη και την ανοίγω με τον πλάστη μου σε φύλλο πάχους 2 χιλιοστών περίπου.
  • Με ένα κουπάτ της επιλογής μου κόβω σε ό,τι σχέδιο θέλω, μεταφέρω σε ταψί που έχω απλώσει λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά περίπου, με αέρα, στους 180 βαθμούς.

Σημειώσεις:

  • Ο λόγος που μαγειρεύω στον ατμό είναι πως αν τα βράσω θα κρατήσουν πολλή υγρασία και για να μην κολλάει η ζύμη θα χρειαστείτε αρκετά περισσότερο αλεύρι.
  • Στα δέκα λεπτά ψησίματος, είναι έτοιμα και αρκετά μαλακά. Αν τα θέλετε σκληρότερα, μπορείτε να τα ψήσετε λίγο παραπάνω, αλλά μην το παρακάνετε γιατί βγαίνουν λαστιχωτά.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x