Σουφλέ με κρέμα κουνουπιδιού
Κυρίως Μακαρόνια

Σουφλέ με σάλτσα κουνουπιδιού

Ένας εύκολος και εναλλακτικός τρόπος να βάλουμε το κουνουπίδι στη ζωή μας!!

Ψέματα δε θα σας πω! Το κουνουπίδι…δεν το συμπαθώ πολύ! Με θυμάμαι στο σπίτι μου, σα παιδί, να κλείνω τη μύτη μου όταν το μαγείρευαν! Βέβαια, δεν είχα δοκιμάσει και ποτέ και ομολογώ, πως σα παιδί, ήμουν πολύ περίεργη με το φαγητό μου αλλά σα μαμά, έκανα πολλή προσπάθεια να μην μεταφέρω τις δικές μου περίεργες συνήθειες στο παιδί! Θεωρώ πως τα έχω καταφέρει καλά και μπορεί να μην είναι από τις αγαπημένες μου γεύσεις το κουνουπιδάκι αλλά…. το ανέχομαι πλέον! Η συνταγή αυτή όμως, είναι το κάτι άλλο! Δεν καταλαβαίνεις σε κανένα σημείο πως τρως κουνουπίδι αλλά τρως! Είναι κρεμώδης, λαχταριστή και θρεπτική! Αν θες να το κάνεις και λίγο πιο τσαχπίνικο… μπορείς να ψήσεις σε φορμάκια σιλικόνης και έτσι, να έχεις ατομικά σουφλεδάκια για τα ταπεράκια του σχολείου.

Σουφλέ με σάλτσα κουνουπιδιού

Recipe by SophiaCourse: Κυρίως, ΖυμαρικάCuisine: Σουφλέ, ΚουνουπίδιDifficulty: Εύκολο
Μερίδες

5

μερίδες
Προετοιμασία

15

minutes
Ψήσιμο

15

minutes

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε!!!!

Υλικά:

  • 1 κουνουπίδι μικρό (περίπου 500 γρ.)

  • 500 γρ. μακαρόνια (έβαλα κοφτά)

  • 1/2 φλ. γάλα (έβαλα σόγιας)

  • 1/2 φλ. φρέσκο σπανάκι

  • 1/2 φλ. βρασμένο καλαμπόκι

  • 1/4 φλ. διατροφική μαγιά

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα

  • 1/2 κ.γ. βασιλικός ξηρός

  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδο

  • λίγες σταγόνες λεμόνι

  • τυρί της επιλογής μας*

  • αλάτι & πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  • Πλένω και κόβω το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και το βάζω να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να το τσιμπάω με το πιρούνι και να τρυπιέται.
  • Βράζω και τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζω, λαδώνω και μεταφέρω σε ένα πυρέξ.
  • Μεταφέρω τα μπουκετάκια από το βρασμένο κουνουπίδι στο μούλτι, μαζί με το γάλα και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ να γίνουν κρέμα.
  • Προσθέτω τον βασιλικό, το σκόρδο σε σκόνη, τη διατροφική μαγιά, μουστάρδα, λίγο λεμόνι και αλάτι, πιπέρι κατά βούληση και πολτοποιώ πάλι.
  • Περιχύνω την κρέμα μου πάνω από τα μακαρόνια, βάζω το σπανάκι, το καλαμπόκι, τυρί τριμμένο της επιλογής μου και ανακατεύω.
  • Αν θέλω να κάνω ατομικά σουφλεδάκια, μεταφέρω σε φόρμες σιλικόνης για muffin.
  • Πασπαλίζω με έξτρα τυράκι από πάνω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα, στη μεσαία σχάρα για 12-15 λεπτά, μέχρι να λιώσουν λίγο τα τυράκια μας.

Σημειώσεις:

  • Μπορώ να βάλω και τριμμένο τόφου αν θέλω ή αρακά, για να αυξήσω την πρωτεΐνη.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x