Μία θρεπτική ιδέα για το αυριανό πρωινό ή το σχολικό ταπεράκι!
Αυτή είναι μία από τις πρώτες συνταγές που είχα φτιάξει, όταν το σελιδάκι μας στο instagram είχε διψήφιο αριθμό ακολούθων και το veggieshark δεν ήταν καν ιδέα! Αγαπάμε τη γλυκοπατάτα, είναι θρεπτική, γλυκιά και μας δίνει πολλές δυνατότητες! Με λίγα υλικά λοιπόν, κάνουμε βάφλες! Μπορείτε με τον ίδιο τρόπο, να κάνετε κεκάκια ή muffin αν δεν θέλετε να ψήσετε βάφλες είτε ακόμη και pancakes! Όταν τις είχα πρωτοφτιάξει, το Αναστασάκι ήταν μηνών και δεν είχα βάλει καθόλου γλυκαντικό και ήταν μία χαρά! Τις είχε καταβροχθίσει!
Βάφλες γλυκοπατάτας
Course: Πρωινό, ΤαπεράκιCuisine: ΒάφλεςDifficulty: Εύκολη4
βάφλες20
minutes15
minutesΜε τα υλικά αυτά, φτιάχνω 3-4 βάφλες.
Υλικά:
1 φλ. πουρές γλυκοπατάτας (1 μετρίου μεγέθους περίπου)
1 φλ. αλεύρι πολύσπορο (έχω κάνει και με ολικής και με βρώμης)
1/4 φλ. μελάσα
100 ml. γάλα (χρησιμοποίησα σόγιας)
1 κ.σ. φιστικοβούτυρο (ή ό,τι άλλο θέλετε)
1 κ.σ. λιναρόσπορος & 3 κ.σ. νερό
1/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
λίγη κανελίτσα
Εκτέλεση
- Ετοιμάζω σε ένα μπολάκι το αυγό λιναρόσπορου: βάζω τον λιναρόσπορο με το νερό και το αφήνω για 10-15 λεπτά.
- Κόβω την γλυκοπατάτα σε κυβάκια, την βράζω για 10-16 λεπτά να μαλακώσει και την πολτοποιώ, να γίνει πουρές.
- Μεταφέρω σε ένα μπολ, το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και ανακατεύω.
- Προσθέτω τον πουρέ γλυκοπατάτας, το φιστικοβούτυρο, το γάλα, το “αυγό” λιναρόσπορου, τη μελάσα και ανακατεύω.
- Ψήνω είτε σε βαφλιέρα ηλεκτρική, είτε σε θήκες για βάφλες.