Ντοματοκεφτέδες φούρνου
Κεφτεδάκια Κυρίως

Ντοματοκεφτέδες στον φούρνο

Καλοκαιρινοί και πεντανόστιμοι

Με αυτή τη συνταγή, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος συνύπαρξης Veggie Shark & Wild Souls! Ένας υπέροχος κύκλος, γεμάτος ιδέες, υποστήριξη και αγάπη! Αποφασίσαμε, λοιπόν, η τελευταία συνταγή της σεζόν, να είναι κάτι σούπερ καλοκαιρινό, ιδανικό και για εύκολα γεύματα στην παραλία! Ντοματοκεφτέδες, λοιπόν, με υπέροχες φρέσκιες ντομάτες (του κήπου μου!!!), φρέσκο δυόσμο (από τον κήπο επίσης) και Κάσιους Βούτυρο από Wild Souls. Συνοδεύσαμε με μία πεντανόστιμη σως γιαουρτιού.

Ντοματοκεφτέδες στον φούρνο

Recipe by VeggieSharkCourse: Χορτοφαγική, Χωρίς γλουτένηCuisine: Στον φούρνοDifficulty: Εύκολο
Τεμάχια

15

κεφτεδάκια
Προετοιμασία

10

minutes
Ψήσιμο

20

minutes

Τα έψησα στο air fryer για 15 λεπτά και μετά τα γύρισα και τα έψησα άλλα 5.

Υλικά:

  • 3 μέτριες ντομάτες

  • 100 γρ. τόφου firm

  • 100 γρ. αλεύρι βρώμης (ή γ.ο.χ.)

  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης

  • 40 γρ. Κάσιους Βούτυρο Wild Souls

  • 1/2 σκ. σκόρδο

  • 1 κλωνάρι δυόσμος ψιλοκομμένος (ή 1 κ.γ. ξηρός)

  • Αλάτι (για παιδιά άνω του έτους) και πιπέρι

  • Προαιρετικά: 50 γρ. τριμμένο καρύδι ή ηλιόσπορος

  • Προαιρετικά: 2-3 κ.σ. διατροφική μαγιά

  • Για τη σως γιαουρτιού:
  • 100 γρ. γιαούρτι (χρησιμοποίησα στραγγιστό σόγιας)

  • 25 γρ. Κάσιους Βούτυρο

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι

  • λίγο δυόσμο

  • αλάτι κατά βούληση

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβω τις ντομάτες και το σκόρδο. Εγώ τα έβαλα στο μούλτι αλλά θέλει προσοχή, δεν θέλουμε να γίνει σάλτσα, απλά να είναι κομμένη σε κομμάτια.
  • Μεταφέρω σε ένα μπολ, βάζω τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το τόφου που το χοντροκόβω με τα χέρια μου, το Κάσιους Βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Προσθέτω το αλεύρι, τις νιφάδες και τη διατροφική μαγιά, ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα να σφίξει στο ψυγείο, για μισή ώρα περίπου.
  • Βρέχω τα χέρια μου και πλάθω σε κεφτεδάκια και μεταφέρω είτε στη σχάρα του Air fryer είτε σε ταψί, που έχω στρώσει προηγουμένως αντικολλητικό χαρτί και ψήνω στους 180 βαθμούς, για 20 περίπου λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά, μπορώ να τα γυρίσω, να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
  • Για τη σως γιαουρτιού:
  • Ανακατεύω απλά όλα τα υλικά μαζί!

Σημειώσεις:

  • Η βρώμη έχει την τάση να απορροφά τα υγρά επομένως, δώστε χρόνο στο ψυγείο, για να σφίξουν. Αν παρόλα αυτά, τα νιώθετε πολύ υγρά, πιθανόν γιατί οι ντομάτες σας είναι λίγο πιο μεγάλες από τις δικές μου, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι.
  • Γενικά, κολλάνε στα χέρια, επομένως, θέλει οπωσδήποτε να βρέξετε τα χέρια σας ή να τα λαδώσετε, για να τα πλάσετε πιο εύκολα.
  • Τα καρύδια είναι προαιρετικά αλλά δίνουν μία έξτρα… τραγανάδα!

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x