Vegan banana bread
Κέικ Πρωινό

Μπανανόψωμο χωρίς ζάχαρη και αυγά

Vegan και πανεύκολο

Έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς πως μέσα σε τόσες συνταγές και προτάσεις που έχεις δώσει, έχεις πάρα πολλές με μπανάνα, μιας και είναι τέλεια, γλυκιά και ιδανική λύση για όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη, ή έχουν παιδάκια ή και τα δύο αλλά δεν έχεις ένα γνήσιο μπανανόψωμο, για να τρέξεις να το κάνεις σε περίπτωση που έχεις μπανάνες σε αφθονία, θα σου χαλάσουν και θες εναγωνίως και κέικ! Ήρθε λοιπόν η Αρετή μου, από Wild Souls και μου πε: “βρε δεν κάνουμε ένα banana bread, να παίρνουμε μαζί μας και στην παραλία;” Πήρα λοιπόν, και το φανταστικό τους Φιστικουβούτυρο… και έφτιαξα ένα τέλειο μπανανόψωμο, με διάφορα σποράκια μέσα, για έξτρα θρέψη, ολόκληρα φιστίκια και για όσους θέλουν λίγη τσαχπινιά, λίγα κομματάκια σοκολάτας.

Μπανανόψωμο χωρίς ζάχαρη και αυγά

Recipe by VeggieSharkCourse: Κέικ, ΠρωινόCuisine: Χωρίς ζάχαρηDifficulty: Εύκολο
Προετοιμασία

10

minutes
Ψήσιμο

35

minutes

Με τις αναλογίες αυτές έψησα το μπανανόψωμο σε μία κλασική μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Υλικά:

  • 320 ml. γάλα (χρησιμοποίησα σόγιας, χωρίς ζάχαρη)

  • 250 γρ. φαρίνα ολικής (χρησιμοποίησα μία με 5 δημητριακά)

  • 240 γρ. μπανάνες (2 πολύ μεγάλες)

  • 100 γρ. Φιστικοβούτυρο Wild Souls

  • 5 χουρμάδες (χρησιμοποίησα βασιλικούς)

  • 50 γρ. φιστίκια, χοντροσπασμένα

  • 1 κ.σ. σπόροι τσία

  • 1 κ.σ. λιναρόσπορος

Εκτέλεση:

  • Βάζω στο μούλτι τους χουρμάδες, μαζί με τις μπανάνες και ένα μέρος από το γάλα και πολτοποιώ να γίνει κρέμα.
  • Μεταφέρω σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω το υπόλοιπο γάλα, τους σπόρους, τα φιστίκια, το φιστικοβούτυρο και ανακατεύω.
  • Βάζω το αλέυρι, ανακατεύω με τη μαρίζ και ρίχνω, αν θέλω, κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύω να ενσωματωθούν.
  • Μεταφέρω σε φόρμα για κέικ, που έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί και βάζω για ψήσιμο. σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, με αέρα για 35-40 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο.

Recipe Video

Σημείωσεις:

  • Αν χρησιμοποιήσετε απλούς χουρμάδες, θα χρειαστείτε περίπου διπλάσια ποσότητα και να τους μουλιάσετε για να μαλακώσουν.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x