Με αυτή τη συνταγή, θα φτιάχνεις κάθε βδομάδα το δικό σου τυρί!
Η ιδέα πίσω από αυτή τη συνταγή, βρίσκεται πίσω από μία σαντουιτσάρα που πήρε το μάτι μας στο Instagram! Προζυμένιο ψωμάκι, ντοματούλα ψημένη, σκορδάκι, λαδάκι και… τυράκι! Τι τυράκι όμως; Που τα αγορασμένα, είναι μόνο γεύση, στην καλύτερη περίπτωση, και από θρέψη τίποτα και όσες φορές είχα δοκιμάσει να κάνω, είχε μία διαδικασία, μούλιασμα ξηρών καρπών, ξεφλούδισμα και τελικά… το έτρωγα μόνη μου! Ε, λοιπόν, καταφέραμε παρέα με το Κάσιους Βούτυρο της Wild Souls, το πιο εύκολο και νόστιμο τυρί, που λάτρεψε και τι Αναστασάκι και είναι γεμάτο πρωτεΐνη και ασβέστιο! Μπορείτε να το πείτε και Ρικότα, δεν θα παρεξηγηθεί!
Ρικότα, vegan και πανεύκολη
Course: ΣυνοδευτικάCuisine: Σπιτικό τυρίDifficulty: Εύκολο15
minutes30
minutesΜε αυτές τις αναλογίες, φτιάχνω δύο μεγάλα κομμάτια τυρί.
Υλικά:
250 ml. γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη
30 γρ. Κάσιους Βούτυρο Wild Souls
3,5 κ.σ. Κορν Φλάουρ & 50 ml. γάλα
3 κ.σ. διατροφική μαγιά
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα βάζοντας μέσα και τον χυμό λεμόνι και το αλάτι.
- Ανακατεύω με ένα σύρμα και όταν γίνει χλιαρό προσθέτω τη διατροφική μαγιά, το κάσιους βούτυρο και ανακατεύω καλά.
- Έχοντας μέτρια, προς χαμηλή φωτιά, προσθέτω το κορν φλάουρ, που το έχω διαλύσει στο γάλα.
- Ανακατεύω στην αρχή με το σύρμα και όσο αρχίσει να πήζει, παίρνω την μαρίζ και συνεχίζω και ανακατεύω, το μείγμα μου είναι πιο κολλώδες και ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Μεταφέρω είτε σε σκεύος σιλικόνης, το δικό μου το πήρα από εδώ, ή σε ένα τάπερ γυάλινο, όπου έχω στρώσει κάτω αντικολλητικό χαρτί, για να το βγάλω πιο εύκολα.
- Το αφήνω στο ψυγείο να σφίξει και απολαμβάνω. Σφίγγει αρκετά γρήγορα.