Vegan Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες
Κεφτεδάκια Κυρίως

Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες vegan και νόστιμα

Μία κλασική και αγαπημένη μαμαδίστικη συνταγή, που την φέραμε στα μέτρα μας

Ποιος δεν έχει φάει από τα χεράκια της μαμάς και της γιαγιάς του αυτό το πιάτο; Μπιφτέκια ζουμερά, που ψήνονται μαζί με τις πατατούλες, με μπόλικο λαδάκι, λεμονάκι, ριγανίτσα… Πήραμε λοιπόν, αυτό το πιάτο και το πιο νόστιμο όσπριο του κόσμου, τα λευκά φασόλια, τα παντρέψαμε με το πιο τέλειο Ταχίνι του κόσμου, το Ταχίνι Ολικής από Wild Souls και φτιάξαμε το πιο νόστιμο φαγάκι του κόσμου, που έρχεται να κλείσει υπέροχα τη Σαρακοστή και να υποδεχθεί τη Μεγάλη Βδομάδα!

Μπιφτέκια στον φούρνο με πατάτες vegan και νόστιμα

Recipe by VeggieSharkCourse: Κυρίως, ΦούρνουCuisine: ΜπιφτέκιαDifficulty: Μέτρια
Μερίδες

4

μερίδες
Προετοιμασία

30

minutes
Ψήσιμο

40

minutes

Με τις αναλογίες αυτές, έφτιαξα ένα μέτριο πυρέξ με πατάτες και 9 μπιφτέκια σε μέτριο μέγεθος.

Υλικά:

  • 2 φλ. λευκά φασόλια βρασμένα (1/2 περίπου ξερά)

  • 40 γρ. νιφάδες βρώμης

  • 2 κ.σ. Ταχίνι Ολικής Wild Souls

  • 1 μικρό κρεμμύδι

  • 1 μικρή ντομάτα

  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανός

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. ρίγανη

  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

  • 1 “αυγό” λιναρόσπορου

  • 3 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο ακόμη καλύτερα)

  • Για τις πατάτες:
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

  • 1 μικρό λεμόνι στιμμένο

  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. μουστάρδα

  • 1/2 κ.γ. ρίγανη

  • αλάτι

Εκτέλεση:

  • Μουλιάζω τα φασόλια και τα βράζω να μαλακώσουν.
  • Μπορώ να βράσω και τις πατάτες, πριν το ψήσιμο. Έτσι, θα μειώσω κατά πολύ τον χρόνο ψησίματος στον φούρνο. Εγώ τις κόβω και τις βάζω να βράσουν για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζω τις πατάτες και μεταφέρω σε ένα πυρέξ.
  • Βάζω σε ένα ποτήρι όλα τα υλικά για τη σαλτσούλα, τα χτυπάω είτε με το μιξεράκι είτε ανακατεύω με ένα κουτάλι και περιχύνω τις πατάτες. Ανακατεύω καλά.
  • Ετοιμάζω το “αυγό” λιναρόσπορου: βάζω σε ένα μπολάκι 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο με 3 κ.σ. νερό και τα αφήνω στην άκρη για 10-15 λεπτά.
  • Μεταφέρω τα φασόλια στο μούλτι, μαζί με το ταχίνι, το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό και το ψωμί,αφού το βρέξω και το στραγγίσω πολύ καλά. Τα αλέθω να γίνουν ένα μείγμα. Κάνω το ίδιο και για την ντομάτα και το κρεμμύδι και τα μεταφέρω όλα σε ένα μπολ.
  • Ανακατεύω καλά, προσθέτω τη ρίγανη, την καπνιστή πάπρικά και το αλάτι και ανακατεύω.
  • Ανακατεύω καλά και προσθέτω τις νιφάδες βρώμης, Ανακατεύω καλά και αν το μείγμα μου φανεί δύσκολο στη διαχείριση, το αφήνω στο ψυγείο για μισή ώρα, για να σφίξει.
  • Στο μεταξύ, βάζω τις πατάτες για ψήσιμο. Ψήνω για 20 λεπτά και βγάζω από τον φούρνο και προσθέτω και τα μπιφτέκια, που έχω πλάσει στο ενδιάμεσο. Ψήνω για άλλα 20 λεπτά, στους 180 βαθμούς με αέρα.
  • Όταν θα τα βγάλω από τον φούρνο, τα μπιφτέκια θα είναι αρκετά μαλακά. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα μπιφτέκια οσπρίων. Όσο κρυώνουν, θα σφίγγουν.

Σημειώσεις:

  • Εγώ χρησιμοποίησα ψωμί του τοστ.

Καλώς ορίσατε!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας, για να μην χάνετε συνταγή και άρθρο που ανεβαίνει στο μπλογκ!

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x