Αν το δοκιμάσεις, θα το κάνεις κάθε βδομάδα!!! Εύκολο, γρήγορο, θρεπτικό!
Αν θα μπορούσα να κάνω μία λίστα με τα “χουχουλιάρικα” φαγάκια μας, σίγουρα θα έβαζα μέσα αυτό το γιουβέτσι! Θα το έτρωγα όμως, άνετα και στο μπαλκονάκι μου, μία ζεστή μέρα, με παρέα με μία παγωμένη μπύρα (και ένα τσάι του βουνού για το Αναστασάκι!). To κάναμε με κριθαράκι ολικής σε συνδυασμό με ένα κριθαράκι λαχανικών που είχα στο σπίτι και το ψήσαμε στον φούρνο! Φυσικά, έχει και μέσα μυστικό συστατικό, για να το κάνουμε λίγο πιο θρεπτικό και λίγο πιο καλοκαιρινό; Το οποίο θα σας το φανερώσω βεβαίως… έχει μέσα καροτάκι και κολοκυθάκι! Από πάνω μπορείς να πασπαλίσεις με φυτικό τυράκι, ή και όχι, είναι ούτως η άλλως πεντανόστιμο!!
Γιουβέτσι μανιταριών
Course: ΚυρίωςCuisine: Χορτοφαγική, ΚατσαρόλαςDifficulty: Εύκολο4
πιάτα15
minutesΜε αυτές τις αναλογίες, έφτιαξα ένα πυρέξ, από το οποίο φάγαμε οι τρεις μας, από δύο φορές.
Υλικά:
400 ml. νερό
250 ml. σάλτσα ντομάτας
300 γρ. λευκά μανιτάρια
1 μέτριο κολοκυθάκι
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. μαϊντανό ξερό ή φρέσκο κατά βούληση
1/4 κ.γ κανέλα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Τρίβω το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Εγώ τα βάζω όλα μαζί στο μούλτι. Τρίβω και το κολοκυθάκι και το στραγγίζω να φύγουν τα υγρά του.
- Μεταφέρω σε μία κατσαρόλα και είτε τσιγαρίζω με λίγο ελαιόλαδο είτε τα αχνίζω, με λίγο βραστό νεράκι.
- Καθαρίζω και κόβω τα μανιτάρια και τα μεταφέρω στην κατσαρόλα. Ρίχνω την πάπρικα, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύω με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να βγάλουν τα μανιτάρια τα υγρά τους.
- Βάζω την πάστα ντομάτας και ξύνω με την κουτάλα μου τον πάτο της κατσαρόλας.
- Προσθέτω το κριθαράκι, αφού το έχω ξεπλύνει, την σάλτσα ντομάτας, το νερό και τον μαϊντανό. Ανακατεύω καλά και αφού πάρουν μία βράση, τα μεταφέρω σε ένα πυρέξ και βάζω για ψήσιμο.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, με αέρα, για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι και να ρουφήξει τα περισσότερα υγρά του.